Recensie bezoeker Marvellous Saga in De Tamboer

Hoogeveen – Waar zijn de superhelden gebleven in deze tijd en waarom zijn ze nu overbodig? Dat is het vraagstuk van deze musical. Je krijgt een kijkje in het leven van de superhelden uit de Lega. Hoe gaat het met Justitia de aanvoerder, Testostero de sterkste man op aarde, De Tijdgeest met die tijdreistrucjes, De Denker die gedachten kan lezen, Zip die de beste is met computers en hacken, en Ilana de dochter van God.

De musical laat zien dat ze naast superheld ook een gewoon leven hebben, en in dat gewone leven missen ze het superheld zijn. Dus komen ze nog 1x bij elkaar om de schurk van deze tijd de Kosmonaut te verslaan. In deze tijd vechten we niet meer, maar gaan we de monoloog aan met de schurken en problemen.

In de musical kwam er veel actualiteit aan bod. Er werd op een veelal grappige manier omgegaan met de problemen van nu. Voor de pauze kreeg je vooral achtergrond informatie over hoe ze nu verder moesten en hun ongenoegen daarin. En na de pauze kwam je echt in het gevecht.

De musical werd gedaan door slechts 7 mensen die meerdere rollen vertolkten. Door de wissel van kleding en stijl was het gelukkig wel duidelijk wie wat speelde. Er kwamen geregeld wat scheldwoorden voorbij en er zaten veel flauwe grappen in. Het decor was minimalistisch en toch stoort je dat niet. Aan het einde van de voorstelling was iedereen enthousiast en kregen de acteurs een staande ovatie van het publiek. Een ieder hoopte dat ze bij de andere voorstellingen die nog volgen voor hun door het gehele land meer publiek hebben.

Ondanks dat het publiek in Hoogeveen door de slechte opkomst gratis naar deze musical kon gaan hebben we toch genoten. De zaal was gevuld met ongeveer 50 man publiek.

Foto’s en tekst: Natasja van Viersen

Een gedachte over “Recensie bezoeker Marvellous Saga in De Tamboer

  • 25 maart 2019 om 09:07
    Permalink

    Een monoloog met houd je in je eentje! Met steil zal wel stijl bedoeld worden. Tjongejonge.

Geef een antwoord