Noordscheschut verliest in extremis

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut opnieuw verloren van Winsum. Net als enkele weken geleden moest de equipe van oefenmeester Marc van Meel, diep in blessuretijd, het hoofd buigen. Opnieuw tegen de verhoudingen in, want met name in de tweede helft had Noordscheschut het betere van het spel.

Noordscheschut trad aan zonder de geblesseerde Aron Boer. De van een blessure herstelde Ton Kamping en Leon Vlietstra startten centraal in de verdediging en Rick Veldman werd op de rechterflank geposteerd. Ook Jos Kroezen maakte weer zijn opwachting op het middenveld, na het uitzitten van een schorsing de vorige speelronde. Meteen in de eerste minuut was het raak. Waar Noordscheschut dicht bij de openingstreffer was, Kroezen kon het speeltuig niet doeltreffend afronden. Uit de daaropvolgende tegenaanval was het voor de gasten wel meteen raak. Thomas Kauw dook vrij op voor Wiebe Zinger en tekende koelbloedig de 0 – 1 aan. Na deze domper was de thuisploeg zoekende. Men kreeg geen greep op het middenveld en had moeite met het fysieke spel van de gasten uit Winsum. Er vielen weinig kansen te noteren, op de moeilijk bespeelbare grasmat. Van goed voetbal was nauwelijks sprake, maar beide ploegen compenseerden dit door een gezonde dosis werklust en passie. Op slag van rust nog wel een tegenvaller voor de thuisploeg. Kamping ondervond toch nog te veel hinder zijn blessure en moest noodgedwongen worden vervangen door Lauren Lanning. Lanning viel prima in en speelde een verdienstelijke wedstrijd.

In de tweede helft kwam er een beter Noordscheschut binnen de lijnen. Men nam het heft in handen, was heer en meester op het middenveld, maar dit resulteerde vooralsnog niet tot grote mogelijkheden. Speldenprikken van Rijnald Vos en Dennis Hooijer vonden niet het gewenste resultaat. Melvin Mol was nog het dichtst bij een treffer, zijn inzet spatte jammerlijk uiteen op de lat. Toch kreeg de thuisploeg in de 70e minuut loon naar werken, en hoe. Een verre inworp van Mol werd met het hoofd verlengd door Vlietstra, en belandde voor de voeten van Koster. Koster hoefde geen moment na te denken en tekende met een fantastische omhaal de 1 – 1 aan. Een weergaloze treffer, en ook meer dan terecht, gezien de verhoudingen op het veld. Na deze opsteker rook Noordscheschut dat er meer te halen viel deze middag. De thuisploeg ging naarstig op jacht naar een voorsprong. De druk werd opgevoerd, maar men was niet altijd even zuiver in de eindpass en ook het nodige beetje geluk ontbrak op sommige momenten. Toen na negentig speelminuten nog steeds de 1 – 1 op het scorebord stond, leek dat toch de eindstand te gaan worden op deze voetbalmiddag. Toen sloeg het noodlot echter toe. Een aanvaller van Winsum werd foutief gevloerd binnen het zestienmetergebied en de leidsman wees gedecideerd naar de strafschopstip. Het was Rogier Krohne, die diep in blessuretijd, de penalty onberispelijk achter Zinger schoot.

‘De 1 – 2 eindstand is zuur. Zeker gezien de tweede helft hadden we meer verdiend en dan is het zonde dat we aan het eind van de rit met lege handen staan’, aldus Van Meel. Volgende week speelt Noordscheschut opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt directe concurrent PKC ’83 op bezoek op sportpark De Meulewieke.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.