Bijna uitverkochte zaal bij Symphonic Rock Night

Hoogeveen – Op zaterdagavond trad Symphonic Rock Night op in theater De Tamboer. Een avondvullend programma met liedjes van o.a. Pink Floyd, Genesis en Yes en vele instrumentale nummers tussendoor. Een gezellig avondje uit met muziek uit de jaren ’70 en ’80 waar veel mensen van hebben genoten.

Symphonic Rock Night is een theatertournee die ongeveer 2,5 uur duurt en daardoor een avondvullend programma kent. Muziek van Pink Floyd, Genesis, Rush, Supertramp en vele andere goed presterende artiesten uit het symfonische rock- en prog-genre komen aan bod. De band is in 2016 ontstaan als een eenmalig gebeuren, maar is door het succes inmiddels uitgegroeid tot een stichting met een avondvullende theatershow met fantastisch licht en geluid en film-projecties. En dat is te merken wanneer de zaal open gaat, want er waren niet zo veel kaarten meer beschikbaar.

De avond begon al goed met enkele nummers van Supertramp, Genesis en Yes die bij het publiek duidelijk in de smaak vielen. Een band met veel interactie met het publiek en een geweldige aankleding van het podium, ver boven de kwaliteit van de meeste coverbands die de revue passeren! De sfeer in het publiek zat er dan ook goed in. Tegen het einde van de eerste helft van het optreden werd medegedeeld dat de voormalig bassist van de band, Edwin Boer, op 18 maart is overleden. Aan hem droegen ze het nummer Wish you were here van Pink Floyd op. Een groot deel van het publiek was hierdoor diep geraakt en er werd dan ook door menig mens een traantje weggepinkt. Ook vanuit onze redactie wensen we de nabestaanden, vrienden en familie veel sterkte.

Na de pauze werden enkele nummers van Alquin, Alan Parsons en Rush gespeeld. De nummers tussendoor waren veelal muzikaal, maar werden afgewisseld met veel solo’s van de bandleden. Hierdoor blijft de show lekker variëren en verveeld het nooit. Vooral de drumsessie’s vonden veel mensen in het publiek indrukwekkend, zo bleek, toen we de reacties van mensen achteraf hoorden. Ook de twee liederen die tegen het einde van de avond werden opgedragen aan Edwin werden zeer geprezen. Een stichting die volgens veel mensen zeker nog een keer terug mag keren met een volgende show met een nieuw repertoire en wie weet in de grote Tamboerzaal! Indrukwekkend en van bijzonder hoge kwaliteit, een avond om niet snel te vergeten.

Voor wie het huidige repertoire nog wil beleven, dit kan nog tot en met 6 april 2019. De theatertour eindigt op deze datum in het Zoetermeerste Stadstheater die bijna volledig uitverkocht is. Er zijn nog enkele andere theaters waar de band optreedt, deze kunt u hier vinden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een muziekinstrument bespelen, op podium en nacht

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, op podium

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, op podium

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, mensen op toneel, mensen die muziekinstrumenten bespelen, concert en nacht

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, mensen op toneel, concert en nacht

Foto’s gemaakt door GD Fotografie klik op de link voor nog meer foto’s.
Tekst door Judith Bos.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord