Hoogeveen stuk schoner op landelijke opschoondag

Hoogeveen -Afgelopen zaterdag 23 maart was het de Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen was vaak hartstikke leuk en eigenlijk heel eenvoudig. 

Ook in Hoogeveen en omstreken deden meerder mensen mee aan de opschoondag. Dat kon met een kleine groep of met een hele grote, je kon de stoep schoonmaken of het hele park. Naast het zwerfafval opruimen was het  ook gewoon gezellig. Hieronder vertelt Grietje Loof hoe makkelijk de actie bij haar in de straat tot stand is gekomen

”Luuk Mulder vroeg aan Grietje Loof van het IVN, toen wij samen in de Oude Kene aan het werk waren voor de ringslang, ‘Grietje, wanneer gaan we weer schoonmaken in de straat’. ‘Wil je dat graag Luuk?’ Hij knikte heftig terwijl hij weer een dikke tak probeerde te verwijderen uit de oude broeihoop. Wij bouwden een nieuwe broeihoop. Luuk is altijd buiten en houdt van de Natuur. Ondertussen denk ik na, hoe zit past dit in mijn agenda. De Landelijke Opschoondag is op 23 maart en in de ochtend ben ik al druk in het Steenbergerpark als Supporter van Schoon. Dan maar een opschoonactie in de middag. Ik maak een activiteit aan op de website van Supporter van schoon. Regel alle benodigdheden en via de wijkbeheerder komt er nog een doos ‘doppers’ mijn kant op. Doppers voor deelnemers.
Vandaag is het 23 maart, er doen flink wat kinderen en ouders mee in onze straat, de Bentinckslaan. Luuk komt terug van voetbal, trekt handschoenen aan en gaat samen met zijn buurjongen Mees gewapend met prikstok en afvalzak op stap. Het duurt een flink half uur en dan komen ze terug met een vuilniszak vol. Bomvol. Ze zijn naar het schoolplein gelopen en hebben alleen daar zwerfafval gezocht. De vuilniszak is zwaar. ‘Hoe kan dit, vraag ik aan Mees en Luuk, zoveel poepzakjes in jullie vuilniszak. In koor was het ‘nou, het ligt naast de afvalbak en in de bosjes, allemaal bij school’.
‘Lekker dan’
Iedereen die mee heeft gedaan, hartelijke bedankt namens de hele straat. Want die ziet er natuurlijk weer netjes uit.”

Grietje Loof spotte deze noeste opruimers aan op de Bentinckslaan. 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord