Hoogeveen zaterdag in slotfase langs dapper Hollandscheveld

HOOGEVEEN – Een dapper Hollandscheveld maakte het Hoogeveen zaterdag knap lastig. De ploeg van trainer John Kikkert speelde een goede partij en zat er kort op. Het geloof in een goed resultaat was er dan ook en niet ten onrechte. Een kwartier voor tijd ging het toch weer mis en zette Marco Santing Hoogeveen alsnog op voorsprong. Hollandscheveld was geknakt en de thuisploeg liep vervolgens nog verder uit en bepaalde de eindstand op 3-0.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Hollandscheveld-trainer John Kikkert had zijn ploeg de opdracht geven meteen voluit druk te zetten en de voorwaartsen van Hoogeveen vast te zetten. Dat lukte een uur lang prima, al ontsnapte men wel twee keer. Eerst raakte Damian Dissel de lat, waarna na een half uur een doelpunt van Jesse de Haas ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel.
In de slotfase van de eerste helft werden de gasten zelf ook gevaarlijk. Zo zag Jan Hagen een inzet maar rakenlinks naast gaan.

DE HAAS LEEK TE SCOREN
In de tweede helft was het Hoogeveen dat de eerste grote kans kreeg. Jesse de Haas leek te scoren, maar Kevin Span gooide zijn hele hebben en houden in de baan van het schot en voorkwam daarmee een tegentreffer. Vlak daarna had Mathijs Snippe Hollandscheveld op voorsprong moeten brengen. Hij verscheen alleen voor doelman Raymon Slot, maar wachtte te lang. Hierdoor kon Ruben de Haas ingrijpen. Even later zag Thom Koopman zijn kopbal van de lijn worden gehaald door Saroney Vreeling.
Hollandscheveld begon er in te geloven en Hoogeveen oogde vrij machteloos. Het was dan ook bijzonder zuur voor de gasten dat het een kwartier voor tijd toch weer mis ging. Marco Santing kreeg teveel ruimte en plaatste de bal perfect in het doel naast de kansloze Lennard Vos. Met de moed der wanhoop probeerden de oranjehemden vervolgens nog een slotoffensief in te zetten, maar Hoogeveen profiteerde uiteindelijk van de ruimtes die ontstonden.

ONGELUKKIG BALVERLIES
Het werd daarbij geholpen door Lars Lip, die ongelukkig balverlies leed op het middenveld. Twan Reinders kon vervolgens Jesse de Haas bedienen, die met een bekeken balletje Vos opnieuw het nakijken gaf. Vlak daarna gooide men nog wat extra zout in de wonde. Een prachtige pass belandde in de voeten van Roy Strijker, die op fraaie wijze de 3-0 eindstand op het bord bracht. De spits deed daarmee de ploeg waar hij volgend seizoen actief is extra pijn. Vorig seizoen deed hij dat namens Lutten ook al tegen Hoogeveen.

NIET TEVREDEN
Toch was men bij Hoogeveen na afloop niet tevreden. ‘In de kleedkamer zeiden we al tegen elkaar dat we goede goals hebben gemaakt, maar dat we verder deze wedstrijd snel moeten vergeten. Het was allemaal veel te statisch en niet goed genoeg’, aldus Saroney Vreeling na afloop voor de camera van Hoogeveen TV. Thom Koopman is ondanks de nederlaag optimistisch over het slotfase van de competitie. ‘We hebben deze week de koppen bij elkaar gestoken en willen er volop voor gaan. Dat hebben we vandaag ook laten zien. Het is dan jammer dat we vandaag nog niet worden beloond. Ik ben er echter van overtuigd dat als we zo doorgaan we zeker nog voldoende punten pakken.’

ANDERE BELANGEN
Voor Hoogeveen staan er andere belangen op het spel. De ploeg is al tien wedstrijden op rij ongeslagen, maar de achterstand op koploper Elim is nog altijd acht verliespunten. De wisselvallige beginfase van de competitie kon de ploeg dan ook wel eens fataal worden.
Het kampioenschap is geen issue, al kan de spanning volgende week enigszins terug worden gebracht als er in Elim wordt gewonnen. Voor Hoogeveen is winst daar echter extra belangrijk, omdat dan de tweede periodetitel in de wacht wordt gesleept. Bij verlies is men afhankelijk van Nieuwleusen dat tegen SVM speelt. ‘We zullen volgende week tegen Elim wel uit een ander vaatje moeten tappen. Iedereen weet echter waar we voor spelen en zal alles geven’, aldus Vreeling, die niet verwacht dat trainer Edward Sabandar zijn tactiek zal aanpassen. ‘We moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht. Daar zijn we altijd het beste in.’
Hoogeveen zaterdag – Hollandscheveld: 3-0 (0-0). Scoreverloop: 74e Marco Santing 1-0, 85e Jesse de Haas 2-0, 87e Roy Strijker 3-0. Scheidsrechter: Tonny Walters. Gele kaarten: Sikken, Mol (beiden Hollandscheveld). Opstelling Hoogeveen zaterdag: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst (Leepel), Santing, Roy Strijker, Vreeling, Mitchel Strijker, Reinders, Jesse de Haas (Eising), Dissel (Zwiers). Opstelling Hollandscheveld: Vos, Span, Mol, Talen, Snippe, Koopman, Hagen, Kiers (Blokzijl), Okken (Lip), Sikken, De Jonge.
Man van de wedstrijd Saroney Vreeling

 

Geef een reactie