Rapalje na jaren weer terug in Hoogeveen voor optreden

Hoogeveen – Na een aantal jaren niet meer in Hoogeveen te zijn geweest voor een optreden, mocht Rapalje vrijdagavond in Het Podium een geweldige avond neerzetten. Een Nederlandse Celtic Folk band met een twist, die het al jaren geweldig doet op verschillende evenementen en daarnaast hun eigen tours hebben. 

Veel Hoogeveners kennen Rapalje van het Irish Festival, gehouden in theater De Tamboer, waar de Celtic Folk band al meermaals optrad. De afgelopen jaren zijn ze echter niet meer in Hoogeveen verschenen. Maar vrijdagavond kwam de band eindelijk terug en ditmaal in Het Podium. Met nieuwe muziek en een nieuwe cd, zorgden ze deze avond voor een verrassend programma met bekende en onbekende liedjes.

De zaal zat goed vol, wat niet heel verrassend is als men kijkt naar de hoeveelheid Folkliefhebbers die ook het Irish Festival jaarlijks bezoeken. Jong en oud genoot van de avond met feestelijke Engels en Nederlands gezongen muziek. Ook veel instrumentale nummers van Rapalje kwamen voorbij, zoals het welbekende March of King Laois en Glen Coe. De sfeer in het publiek was ontzettend gezellig, zoals gewend bij Folk concerten. Hopelijk zien we de band gauw weer terug in Hoogeveen!

Foto’s: Lianne van de Vinne & GD Fotografie.

Geef een reactie