Us

De innovatieve filmmaker en Oscarwinnaar Jordan Peele (Get Out) komt opnieuw met een originele en controversiële thriller: Us. Peele treedt op als producent namens zijn eigen Monkeypaw Productions, samen met Sean McKittrick en Jason Blum. Ian Cooper van Monkeypaw is co-producent. Us is geschreven en geregisseerd door Peele. Met o.a. Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon en Noelle Sheldon.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
thriller
116 minuten
16+
Jordan Peele
Cali Sheldon, Noelle Sheldon, Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Madison Curry

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Gerard Duinkerken

Gerard Duinkerken

De film begint met een intro dat de hele bioscoop dacht huh waar gaat dit heen? Een verhaal vol warrige verhalen lopen door elkaar. Voor de pauze is de film nog niet echt spannend of thriller te noemen. Het verhaal word langzaam opgevoerd en je denkt de rollen te leren kennen. Na de pauze word het verhaal hervat en zie je langzaam schaduwen van de mensen komen.  Spannende momenten en een enkel schrikmoment gaf mij net niet het thriller idee achter deze film. Enkele humoristische momenten deden mij meer denken aan Scary Movie een film uit 2000. US heeft een afsluiter met een politieke boodschap.  Het was geen topper maar was wel het kijken waard. Enkele schik momenten die met speciale effecten extra lading gaven aan de film en acteurs die hun rol goed vertolkten.

Natasja van Viersen

Natasja van Viersen

Us een Horror/Thriller waar je met grootse verwachtingen heen gaat. De schrijver is een grote naam en heeft ook Oscars gewonnen met zijn werk. Na Get Out was dit weer zijn eerste grote film waarmee hij hoopt het eerdere succes van Get Out te overtreffen. Wat mij betreft heeft hij dat niet gedaan.

De film is erg chaotisch en de achterliggende gedachten wazig. Je krijgt informatie te zien in de film die je niet kunt plaatsen en ook na enige uitzoek werk over de film is mij lang niet alles duidelijk geworden. De boodschap om te laten zien wat voor verschil er is tussen arm en rijk en hoe ze over elkaar denken komt in deze film niet zo sterk over als dat de regisseur gewild zou hebben helaas.

De film begint heel erg traag en tam en voor de pauze is hij zelfs tegen saai aan. Na de pauze komt alles in een stroomversnelling en leer je langzaam het motief kennen en snap je hoe het in elkaar zit.

Helaas vind ik de film niet vernieuwend en vooral ook voorspelbaar. Het plot aan het einde zie je al snel aankomen. En als echt horror fan kan ik deze film dan ook niet als eng of luguber bestempelen.

Zelfs voor een thriller vind ik hem aan de laffe kant. De acteurs doen hun best om goed over te komen en de dubbelgangers doen het dan ook zeer goed. Vooral moeder wordt erg overtuigend gespeeld. Het moorden vind ik wat simpel bedacht en uitgevoerd. En waarom ze nou hand in hand staan op het laatst is mij tot op dit moment niet duidelijk geworden. Al met al was het een leuke film om te zien maar een echte hoogstaander is het zeker niet. Van mij krijgt hij dan ook een magere 7

Deel dit bericht!

Geef een antwoord