Algemeen

Gratis compost voor uw tuin

Hoogeveen: Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeente Hoogeveen gratis compost ophalen bij de locatie van de Zuidema Groep in Hoogeveen. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Rond 9.00 uur vult wethouder Gert Vos  de eerste emmer of aanhangwagen met compost.

In 2018 werd in de gemeente Hoogeveen gemiddeld 125 kg gft per inwoner apart gehouden van het restafval. Hiervan zijn door afvalverwerkingsbedrijf Attero compost en biogas gemaakt. Wethouder Gert Vos: “We zien dat inwoners steeds meer groente-, fruit- en tuinafval apart houden van het restafval. Dat is goed voor het milieu en houdt de kosten van afvalbeheer in de hand. Met het gratis uitgeven van compost tijdens de compostdag willen we inwoners daarvoor belonen.”

Compost ophalen

De gratis compost is alleen op zaterdag 30 maart op te halen bij de locatie van de Zuidema Groep aan de Smirnoffstraat 14 in Hoogeveen. Hier kunnen inwoners van 9.00 tot 13.00 uur terecht. Let op: OP = OP. Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost opgehaald worden. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

Geef een reactie