Algemeen

Uw huis toekomstbestendig maken?

Hoogeveen – Als inwoner van Hoogeveen krijgt u via de website hoogeveen.langzultuwonen.nl volop praktische tips en adviezen om eens door een andere bril naar uw huidige woning te kijken.

IS UW WONING GESCHIKT VOOR UW TOEKOMST?

De gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk dat uw woning klaar is voor uw toekomst; een toekomst, waarin uw woning veilig en comfortabel is, maar ook duurzaam en energiezuinig. Met het levensloopbestendig maken van uw woning beperkt u het risico op vallen in huis én ervaart u direct meer gemak.

VERZILVERLENING: VOOR WIE?

De Verzilverlening is bedoeld voor al wat oudere mensen met een overwaarde in de eigen woning. De aanvrager (of jongste van de twee aanvragers) moet op het moment van de aanvraag minstens 57 jaar zijn om in aanmerking te komen (pensioenleeftijd minus 10 jaar). U betaalt tijdens de looptijd van de lening geen rente en lost niets af. De lening lost u pas af na verkoop van uw woning of bij overlijden van de laatst overgebleven partner. Er is een (theoretische) looptijd van maximaal 75 jaar. Deze gunstige voorwaarde betekent dat u met een Verzilverlening uw woning naar wens kunt aanpassen, zonder dat uw besteedbare inkomen omlaag gaat. De hoogte van het inkomen speelt, in tegenstelling tot bij een gewone hypotheek, geen rol.

DE VERZILVERLENING IS BEDOELD VOOR:

– het opknappen of verbeteren van uw woning – het levensbestendig (seniorvriendelijk) maken van uw woning – energiebesparende voorzieningen, zoals spouwisolatie of dubbele beglazing – Een Verzilverlening is dus niet bedoeld voor een aanvulling op uw pensioenin- komen, een schenking, een mooie vakantie of een auto.

BEGIN OP TIJD MET NADENKEN

U mag maar één keer gebruik maken van de Verzilverlening. Het is daarom belangrijk om alle gewenste of noodzakelijke aanpassingen aan de woning in één keer te realiseren. Laat u vooraf goed informeren.

KOSTEN

Hoogte en rente van uw lening worden bepaald door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Rente betaalt u pas bij het aflossen van de lening. Bij het afsluiten betaalt u € 475,- afsluitkosten, notariskosten en eventueel de kosten van een financieel adviseur. Al deze kosten mag u meefinancieren in de Verzilverlening. Naast de Verzilverlening biedt gemeente Hoogeveen nog andere mogelijkheden om uw huis (duurzaam) levensloopbestendig te maken, waaronder: – de Blijverslening – de Stimuleringslening – de Duurzaamheidslening Kijk op hoogeveen.langzultuwonen.nl voor een overzicht van alle financierings- mogelijkheden en andere tips.

Een gedachte over “Uw huis toekomstbestendig maken?

  • En waarom zou je dit via de gemeente willen laten lopen? Je kan dit ook zelf direct met SVN regelen.

Geef een reactie