Politiek

Forum voor Democratie grote winnaar in Hoogeveen

Hoogeveen – Forum voor Democratie is de grote winnaar in de Provinciale Statenverkiezing in de gemeente Hoogeveen. De partij is van 0 naar 16,6 % van de stemmen op de eerste plaats beland.

Het CDA mag zijn wonden likken, deze hebben 7,1 % minder stemmen behaald en zijn op een tweede plaats geëindigd met 15,8 procent van de stemmen. Derde partij in Hoogeveen is de Christen unie. Met een opkomstpercentage van 55,8 procent blijft de opkomst in Hoogeveen iets achter bij de rest van Drenthe. In Drenthe zijn nu VVD, PvdA en FvD de drie grootste partijen met ieder 6 zetels. Eerst genoemde partijen moesten wel 1 zetel inleveren in vergelijking met voorgaande verkiezing van 2015

Een gedachte over “Forum voor Democratie grote winnaar in Hoogeveen

  • Het zullen wel voornamelijk de ouderen zijn die op de christelijke partijen hebben gestemd. CDA en CU hebben samen meer dan 25%. Het christelijke stemmen wordt wel steeds minder.

    Utopie natuurlijk maar ik hoop dat ze nu ook eens daadwerkelijk naar de burger gaan luisteren. Forum heeft niet voor niets zoveel stemmen behaald.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: