foto: Pixabay
Politiek

Vragen CDA overlast hondenpoep

Hoogeveen – Overlast door hondenpoep wordt veroorzaakt door het gedrag van hondenbezitters en het elkaar (niet) aanspreken daarop. Gedragsbeïnvloeding is nodig om tot minder overlast te komen. Dat antwoordt het college in antwoord op vragen van de CDA-fractie in de raad.

Het CDA had gevraagd of er al maatregelen zijn genomen om hondenpoep te bestrijden, zoals in de programmabegroting is opgenomen. Het college wil inzetten op het beïnvloeden van gedrag door hierbij vooral kinderen en scholen en daarmee ook ouders te betrekken. Gedacht wordt aan het opzetten van gezamenlijke campagnes. Er zijn onlangs weer nieuwe dispensers met zakjes geplaatst. De gemeente telt inmiddels 51 van dergelijke uitgiftepunten.

6 gedachten over “Vragen CDA overlast hondenpoep

  • Ga dan eens een week lang fors controleren. Maak o.a. de BOA’s vrij die nu controleren of iedereen wel een parkeerkaartje heeft gekocht. Beboet niet maar spreek aan. Wat mij betreft de hondenbelasting ophogen en niet opmaken aan het algemeen belang maar puur ter bestrijding van hondenpoep. Na een maand nogmaals flink controleren en dan wel beboeten.

    En wat mij betreft na hondenoverlast ook iets doen aan kattenoverlast. De meeste eigenaren doen daar zelf helemaal niets aan. “Het zijn huisdieren die doen wat ze zelf willen!”. Als het huisdieren zijn, hou ze dan in huis!

  • In Hoogeveen hebben we geen hondenbelasting Eddie!
    Ik blijf het vreemd vinden dat er altijd gezeurd wordt over hondenpoep maar dat de overlast van kattenpoep gewoon moet worden geaccepteerd.
    Katten mogen gewoon dag en nacht over straat zwerven en voor overlast zorgen terwijl honden, terecht, aangelijnd moeten zijn.
    Het zijn beiden huisdieren en de verantwoording van de eigenaat en mogen geen overlast geven aan buren etc.

      • Daar ben ik op tegen Eddie.
        Zelf heb ik geen huisdieren maar ik vind niet dat de goeden moeten lijden onder de kwaden.
        Mensen waarschuwen en daarna bekeuren als anderen overlast hebben van hun huisdieren vind ik een beter middel. Wat mij betreft horen katten ook niet los buiten te lopen.

      • Mijn katten komen de tuin niet uit.
        Kun je ze gewoon aanleren. En ik heb gaas over de schutting gemaakt zo dat ze er niet uit kunnen

  • Zo kan het inderdaad ook jopie en zo zullen er ook minder katten worden doodgereden of verdwalen.
    Jij neemt je verantwoordelijkheid als baasje van deze huisdieren en niet door alleen door voor voedsel te zorgen.

Geef een reactie

Aankomende evenementen