Sport

Hoogeveen (za) wil ongeslagen reeks vervolgen

Hoogeveen: Twee weken geleden was iedereen bij Hoogeveen zaterdag na een gelijkspel bij SCD’83 wat sikkeneurig. Begrijpelijk, omdat de achterstand op de koplopers weer groeide. Toch is er geen enkele reden om te somberen, want de overwinning van vorige week tegen Hardenberg’85 betekende alweer de negende wedstrijd op rij dat men ongeslagen bleef. Hiervan werden er ook nog eens acht gewonnen. Zaterdag tegen Hollandscheveld wil men deze reeks natuurlijk graag voortzetten.

Wedstrijden tegen vv Hollandscheveld en SC Elim moeten worden gewonnen

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de slag om de titel, zoals het nu lijkt, vooral verloren is in de beginfase van het seizoen. Toen zijn er teveel punten gemorst. Natuurlijk is er een nog steeds geloof in een kampioenschap, maar die kans is natuurlijk wel klein. Zaterdag en volgende week tegen Elim zal er dan in ieder geval gewonnen moeten worden en daarna mag er eigenlijk ook geen misstap meer gemaakt worden.

De vraag is of dat realistisch is, zeker gezien het feit dat van de grote selectie die aan het seizoen begon niet veel meer over is. Eerste doel zal dan ook zijn plaatsing voor de nacompetitie. Dat kan door volgende week te winnen van Elim en de tweede periode te bemachtigen, maar ook via een goede klassering op de ranglijst of het winnen van de derde periode.

Periodetitels zijn iets waar men bij Hollandscheveld momenteel niet mee bezig is. De ploeg van John Kikkert moet alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Vorige week had men wat dat betreft een goede slag kunnen slaan, maar werd er uitgerekend van concurrent Bant verloren. De rechtstreekse degradatieplaatsen komen hierdoor angstvallig dichtbij.

Drie weken geleden stonden beide ploegen in Hollandscheveld tegenover elkaar. Een gehavend Hoogeveen won toen met 1-2 en kwam ondanks een late tegentreffer niet in de problemen. Vorig seizoen werd het in Hoogeveen 3-0.

Hoogeveen zondag speelt een dag later ook een derby. Thuis is dan MSC/Amslod uit Meppel om 14.00 uur de tegenstander.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Albert Stegeman)

Geef een reactie