Maurice Kikkert stopt na 20 jaar in de selectie van Thrianta

Hoogeveen – Dit seizoen speelt Maurice Kikkert voor het laatst in de selectie van Thrianta. Bij de evaluatie van dit seizoen heeft de 37 jarige goal getter aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen niet meer beschikbaar is voor een vaste plek in de selectie van de ittica formatie.

Maurice debuteerde op 16 jarige leeftijd in het eerste van de geel blauwen. Hij is hierbij nog steeds de jongste heer die dit heeft gepresteerd. In de 20 jaar dat hij deel uit maakte van de selectie heeft hij eigenlijk altijd zijn doelpunten in het eerste gemaakt. Op het hoogte punt deed Thrianta dat in deze periode in de overgansklasse wat in het huidige korfbal de hoofdklasse is.

Hij heeft verscheidene kampioenschappen mee gemaakt van zowel eerste als tweede klasse. Ook heeft hij de jan Mulder beker weten te winnen. (Beker van het noorden voor de hogere spelende clubs). Voor dat hij een einde maakt aan zijn korfbal carrière wil Kikkert nog één maal kampioen worden. Want op dit moment staat Thrianta op de eerste plek in de competitie.

De reden dat Kikkert er aan het einde van seizoen mee op houdt, is dat hij het steeds moeilijker kan combineren met zijn gezinsleven en doordat hij af en toe een training moet laten schieten komen er kleine pijntjes. Toch zal dit Thrianta icoon niet helemaal verloren gaan voor de club, want zijn oudste kinderen spelen inmiddels al in de jongste jeugd. Ook heeft hij aangegeven waar nodig en mogelijk nog wel als reserve van een team mee te willen spelen.

De trainer van Thrianta Vincent Bout is Kikkert dankbaar voor bewezen diensten en hoopt hem het waardige afscheid te kunnen geven. Want dit icoon verdiend een afscheid met een titel aldus Bout. Aankomende zaterdag speelt Kikkert voor het laatst in de zaal een thuiswedstrijd. Dus helaas voor de fans van mooie aanvallen valt er niet veel meer te genieten van deze speler. Daarom roept Thrianta op om nog eenmaal met zijn alle van Kikkert te genieten in de zaal. De wedstrijd van aankomende zaterdag begint om 17.45 in het activum

Geef een reactie