Selectiegroep C.G.V Olympia door naar het NK jazzdans

Hoogeveen – Diverse dansscholen hebben afgelopen maanden gestreden voor een plaats op NK Jazzdans in Waalwijk. Een aantal voorrondes vonden plaats om de beste groepen door te kunnen laten gaan naar de finale op 13 april.  

In de afgelopen maanden vonden er diverse voorrondes plaats. Aan twee van deze voorrondes heeft de Selectiegroep van C.G.V (Christelijke Gym Vereniging) Olympia mee gedaan. Deze groep danst onder leiding van Grietje van den Hof uit Hoogeveen.

In januari behaalde de groep 17,45 van de 20 te verdienen punten tijdens een voorronde in Friesland. Na deze voorronde moest de dansgroep 4 andere voorrondes afwachten voordat ze wisten of ze geplaatst waren voor de finale van het NK. De beste 10 scorende dansgroepen gingen door naar de finale.

Afgelopen weekend werd het na de laatste voorrondes duidelijk. De groep van Grietje plaatste zich als derde voor de NK Jazzdans. De groep meiden doen daar mee in de categorie t/m 13 jaar.  De groep bestaande uit 11 meiden heeft hier enorm veel zin in en kijkt er erg naar uit.

De finale vindt plaats op 13 april in Waalwijk.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord