Doe mee met een (gratis) proef met wasbare luiers!

Hoogeveen – Woon je in gemeente Hoogeveen, en heb je een kindje van 3 tot 18 maanden oud? Dan kan jouw gezin gratis meedoen met de Mazzelkontjes pilot, om te kijken of wasbare luiers iets voor jullie zijn! Wanneer je meedoet met de proef stelt gemeente Hoogeveen een proefpakket beschikbaar met 6 wasbare luiers. En dat niet alleen, gedurende deze proefperiode krijg je ook tips en tricks van een deskundige die jullie laat kennismaken met alle voordelen. Daarvoor heb je wel een facebook account nodig.

Wist je dat een baby gemiddeld 5 luiers per dag draagt? Dat zijn ongeveer 150 luiers per maand die samen goed zijn voor 22 kilo afval! Met wasbare luiers maak je dus een flink verschil voor het milieu, ook als je het wassen, wasmiddel en de droger meetelt.

Aanmelden
Wil jij wasbare luiers uitproberen? Of wil je eerst meer informatie? Stuur dan een mailtje naar i.zwiers@dewoldenhoogeveen.nl o.v.v. ‘wasbare luiers proef’. Vermeld in het mailtje je naam en de gezinssamenstelling en de geboortedatum van je kindje. Aanmelden kan tot en met 10 april. Na afloop van de proef mogen de deelnemers het proefpakket houden.

De proef met wasbare luiers past binnen het beleid van gemeente Hoogeveen om het restafval te verminderen. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Ook als je de productie en het wassen meetelt! Moderne wasbare luiers voelen zacht aan en hebben een voorgevormd broekje. Ze zijn net zo gemakkelijk in gebruik, net zo prettig voor je kindje en leuker om te zien. Gemiddeld draagt een kind meer dan 5.300 luiers, bijna 5 per dag. Met wegwerpluiers gooi je zo’n 260 kilo luierafval per jaar weg (22 kilo per maand).

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Doe mee met een (gratis) proef met wasbare luiers!

 • 19 maart 2019 om 12:28
  Permalink

  Nou vraag ik me 1 ding af, waarom zijn we aan wegwerpluiers begonnen. Dat zal vast ook goede redenen gehad hebben!

  • 21 maart 2019 om 08:12
   Permalink

   Maantje begrijpt de zoekmachines niet en stelt daarom hier maar de vragen. Of het is gewoon luiheid.

 • 21 maart 2019 om 10:25
  Permalink

  Op de zoek machines vind je over het algemeen alleen info over hoe ze er nu over denken! Niet hoe ze erover dachten toen de pampers erin kwamen! Maar sorry zal hier geen vragen meer neerzetten!

Geef een antwoord