Grote verkeersdrukte door landelijke staking

Hoogeveen – Het was maandagmorgen even voor acht uur gewoon achter aansluiten op de A28 bij Hoogeveen. Rond deze tijd kwamen de actie voerende hulpverleners met een snelheid van 66 kilometer per uur over de A28 door Hoogeveen

De colonne was maandagmorgen om 7 uur gestart in Groningen. De stoet reed over de gehele breedte van de A28 naar Meppel. Daar namen andere eenheden het over, tot aan Den Haag. Op viaduct de Koppeling zwaaiden ambulancepersoneel dat niet aan de staking mee kunnen doen hun collega’s toe om te laten zien dat ook hun achter de acties staan.

Ook treinpersoneel van de NS staakt had symbolisch 66 minuten lang het werk neergelegd. Deze actie was om 06.00 uur begonnen. Daarna was de dienstregeling weer opgestart. De actievoerders doen vandaag mee aan een grote landelijke staking om de pensioenleeftijd van 66 jaar te behouden.

 

Video: Meternieuws  ©foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Grote verkeersdrukte door landelijke staking

 • 18 maart 2019 om 12:41
  Permalink

  Gewoon triest dat zoiets kan, demonstreren ergens voor Oké maar dan niet op snelwegen waar je onvermijdelijke situaties kan verwachten….je mag 120/130 en onder de 70 is levensgevaarlijk.
  Als je normaal al bij iemand achterop komt met 120 en die ander rijd 70 dan vloek je diegene ook al overal voor uit.
  Dit kan echt niet!!
  Voor de rechter ermee, levens gevaarlijk….ga een actie anders doen!!

  • 18 maart 2019 om 13:55
   Permalink

   Daar komt nog bij Tessai dat onnodig links blijven rijden ook strafbaar is waar wij een dikke bekeuring voor kunnen krijgen als wij dat doen.
   Het is werkelijk schandalig en zorgt niet voor een positieve reactie voor politie en hulpverleners helaas!

Geef een antwoord