Dames Hollandscheveld onderuit tegen HZVV

Hoogeveen – afgelopen weekend stond de derby tussen de dames van HZVV en Hollandscheveld weer op het programma. Beide ploegen bevinden zich in de middenmoot van de tweede klasse, maar met een vierde plaats staat de ploeg uit Hoogeveen er wel beter voor. De thuiswedstrijd werd door de ploeg van Jaap Snippe jammerlijk verloren en nu konden de dames op zoek naar revanche. En met de laatste wedstrijd tegen Epe nog in gedachten, zou het ook zeker mogelijk moeten zijn om met minimaal een punt uit Hoogeveen terug te keren. Echter werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat de omstandigheden het de dames niet makkelijk zouden maken.

HZVV begon sterk aan de wedstrijd, waar de Oranje-Zwarte dames moeite hadden om in de wedstrijd te komen. Na elf minuten keek Hollandscheveld al tegen een achterstand aan, doordat de Anna-Joelle verast werd door een bal die van richting veranderde. Helaas werden de dames door dit moment niet wakker geschud, want nog geen minuut later volgde de volgende grote kans voor de thuisploeg. Na ongeveer twintig minuten spelen leken de kansen te keren. Tot twee maal toe leek Hollandscheveld de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar het was HZVV dat uiteindelijk de voorsprong wist uit te bouwen. Een voorzet van de zijkant werd door de aanval van HZVV hard ingekopt en liet Anna-Joelle kansloos. Nog geen twee minuten later werd ook de 3-0 gemaakt en daarmee werd het voor Jaap Snippe een lastige taak om het tij te keren.

Na rust werd de schade alleen nog maar groter, een paar minuten na het fluitsignaal werd de 4-0 gescoord. Een aanvalster van HZVV kreeg alle ruimte om een voorzet van de flanken in het doel te lopen. Het was niet dat Hollandscheveld geen kansen creëerden, maar de afronding van de kansen liet wel te wensen na. De grootste kans was voor Sabrina van Nuil die de kans op de aansluitingstreffen van uit een vrije trap van Marjolein Korenhof op een blaadje gepresenteerd. Sabrina stond helemaal vrij en hoefde alleen met de keepster af te rekenen, maar haar schot miste precisie en daarmee bleef de 4-1 uit. Toen even later de 5-0 wel gescoord werd, leek de wedstrijd daarmee wel gespeeld.

Maar niets bleek minder waar. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, werd er toch nog gescoord door Hollandscheveld. Milady van Dalen wist met een mooie pass Sabrina vrij te spelen. Sabrina ging vervolgens rechtstreeks op de keeper van HZVV af, maar zag dat Marleen Mens er beter voor stond. Sabrina van niet zelfzuchtig en speelde de bal af op Marleen die deze kans verzilverde met een goal. Enkele minuten later volgde ook de 5-2, wederom was Milady belangrijk in deze goal. Ditmaal speelde ze een diepe bal waar Marleen achteraan ging, de keepster van HZVV schatte de bal verkeerd in en daarmee kon Marleen vrij eenvoudig de 5-2 maken. Het was jammer dat de dames dit niet eerder in de wedstrijd wisten te presteren, wellicht was de wedstrijd dan wat anders verlopen.