Hoogeveen in blessuretijd van achterstand naar zege

Hoogeveen won zondag de wedstrijd in extremis. De ploeg van trainer Nico Haak oogde na het zware programma vermoeid en had met name in de tweede helft niets in te brengen tegen de gasten uit Gendt die een 1-0 achterstand ombogen in een 1-2 voorsprong.

Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Janet van der Weij

Die stand stond na 90 minuten ook op het scorebord. Hoogeveen rechtte echter nog één keer de rug en Björn Zwikker, die ook al de openingstreffer scoorde, zorgde voor het onmogelijke door twee keer te scoren. Hoogeveen won hierdoor alsnog met 3-2.

Hoogeveen – De Bataven: 3-2 (1-0). Scoreverloop: 29e Björn Zwikker 1-0, 57e Thomas Demont 1-1, 76e Berend Nunes 1-2, 91e en 94e Björn Zwikker 2-2 en 2-3. Scheidsrechter: Johan Jensch. Gele kaarten: Kleinheerenbrink (Hoogeveen), Basten, Zeyrek (beiden De Bataven). Opstelling Hoogeveen: Borgman, Van Dijk, Kreeft (Hartman), Manning, Hendriks, Tom Heerkes (Roemahlewang), Mohamed, Engbers, Zwikker, Kleinheerenbrink (Schonewille), Reinders.
Man van de wedstrijd: Björn Zwikker