Noordscheschut boekt belangrijke zege op Broekster Boys

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Broekster Boys met 1 – 3 gewonnen. Na een matige eerste helft, waarin de equipe van oefenmeester Marc van Meel op een 1 – 0 achterstand kwam, rechtte men in de tweede helft de rug en kwam via treffers van Rijnald Vos, Nick Koster en Melvin Mol, met 1 – 3 langszij. Door deze overwinning blijft Noordscheschut aansluiting houden met de brede middenmoot van de 1e klasse E.

Ondanks dat de bezoekers op de hoogte waren van de belangen van deze speelmiddag. En met Kevin van Dalen in de basis voor de geblesseerde Ton Kamping, en Kevin Koster voor de geschorste Jos Kroezen, gingen de gasten gezapig van start. De openingsfase was voor de gastheren. Nadat de eerste twee speldenprikken nog geen doel troffen, was het in de 6e minuut ook meteen raak. Noordscheschut leed duur balverlies, want vanuit een vlijmscherpe counter was Juryan Dantuma er als de kippen bij om de 1 – 0 aan te tekenen. Na deze treffer kroop Noordscheschut langzaam uit zijn schulp. Men werd enkele malen dreigend middels een aantal lange inworpen en een vrije bal van Mol verdween huizenhoog over het vijandelijke doel. Ook een kopbal van Koster scheerde rakelings over de deklat. Na een half uur spelen was de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de score. Misscommunicatie in de laatste linie bracht een aanvaller van Broekster Boys oog in oog met Wiebe Zinger, maar het speeltuig spatte uiteen op de paal. Aan de andere zijde was Noordscheschut dicht bij de gelijkmaker. Na een mooie aanval kwam Koster een teenlengte tekort om doeltreffend af te ronden. Enkele minuten later belandde een scherp afgemeten voorzet van Dennis Hooijer op de deklat. Hoe langer de eerste helft vorderde, hoe gevaarlijker de thuisploeg werd. Een aantal gevaarlijke aanvallen kon tijdig onschadelijk worden gemaakt door Zinger of één van zijn verdedigers. Ook Noordscheschut was nog eenmaal dichtbij. Op slag van rust werd een inzet van Kevin Koster op weergaloze wijze door de sluitpost van Broekster Boys gekeerd.

Na rust verscheen er een getergd Noordscheschut binnen de lijnen en al binnen twee minuten was het raak. Een voorzet van Mol bereikte het hoofd van Vos, die tegendraads de 1 – 1 tegen de touwen knikte. Na deze treffer gingen de gasten op jacht naar meer. En nadat er eerst nog een mooie aanval in de kiem werd gesmoord, door sterk optreden van de gasten, was het bij de daaropvolgende aanval wel raak. Nick Koster reageerde adequaat op een te zachte terugspeelbal en schoot koelbloedig de 1 – 2 binnen. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Na andermaal een goede onderschepping van Koster, leverde deze het speeltuig af bij Mol, die op zijn beurt resoluut de 1 – 3 aantekende. Na deze treffer leek de wedstrijd gespeeld. Het spel golfde openneer en beide teams creëerden nog enkele mogelijkheden, maar beide sluitposten lieten zien uit het juiste keepershout gesneden te zijn. Ook de paal bleek andermaal sta in de weg voor de thuisploeg.

Een belangrijke overwinning voor Noordscheschut, de tweede op rij, in een belangrijke fase van het seizoen. Volgende week wacht Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen Winsum. En daar is gezien de uitwedstrijd enkele weken geleden, nog wel een appeltje mee te schillen.

Man van de wedstrijd: Melvin Mol