Thrianta blijft winnen

Afgelopen zaterdag speelde Thrianta een uitwedstrijd tegen WWC. Dit was de eerste van drie finales op weg naar het kampioenschap. De ittica-formatie wist deze wedstrijd te winnen met 19-24. Door deze overwinning zijn de geel blauwen zeker van promotie.

Van af het begin van de wedstrijd liet WWC zien dat ze voor de tweede keer van Thrianta wou winnen. Want de eerdere ontmoeting wist Thrianta niet te winnen De thuisploeg opende score waarnaar Thrianta twee maal scoorde 1-2. Ondanks dat WWC fysiek verdedigde wisten de hoogeveeners langzaam uitlopen na 6-9. Vervolgens volgde er een fase waarin Thrianta niet scoorde. De voorsprong wisten de hoogeveeners dan ook niet meer vast te houden. Ze kwamen zelf 11-9 achter. Hierna herpakte de geel blauwen zich weer. Voor rust kon de ploeg nog weer langszij komen 12-12. Toch wist WWC de ruststand te bepalen op 13-12.

Na de rust werden de aanvallen van Thrianta efficiënter. Waardoor WWC steeds vaker aan de noodrem moest trekken. Thrianta wist hiervan te profiteren ze liepen uit naar een 15-18 voorsprong. Toch was de aanvalsdrift van de hoogeveeners nog niet op want de ploeg scoorde vier maal op rij 16-22. Door deze sterke fase wist Thrianta dat de overwinning binnen was als ze geen rare dingen meer zouden doen, dit gebeurde ook niet. Tot het einde van de wedstrijd werd er om en om gescoord. Zo kwam er een 19-24 eindstand op het scorebord.

Door deze overwinning heeft Thrianta promotie naar de tweede klasse veilig gesteld. Want ze worden nu minimaal tweede in de poule. Maar de Hoogeveeners willen dit mooie zaal seizoen afsluiten met de titel. De volgende hoorde op weg richting de titel is It Fean uit Surhuisterveen. Dit zal dit seizoen de laatste thuis wedstrijd zijn in het activum. De wedstrijd begint om 17:45