Hoogeveen zaterdag blijft ook tegen Hardenberg’85 ongeslagen

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag bleef voor de negende keer op rij ongeslagen. Thuis werd Hardenberg’85 moeizaam met 0-2 verslagen. Doelman Raymon Slot groeide uit tot de man van de wedstrijd, door zijn ploeg een aantal keren op de been te houden. Daarnaast pikte spits Roy Strijker weer eens een doelpuntje mee.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

De laatste twee onderlinge confrontaties eindigden in 0-0 en zaterdag leek het er lange tijd weer op dat dit de einduitslag zou zijn. Beide ploegen hadden veel moeite met de harde wind, waardoor goed voetbal bijna onmogelijk was.
BOTSING
Een uur lang gebeurde er nauwelijks iets. Het meest opvallende moment was de botsing tussen Berend Weiden en Hoogeveen-doelman Raymon Slot na een half uur. Het spel lag hierdoor geruime tijd stil omdat beiden een hoofdwond opliepen. De blessures waren van dien aard dat beiden uiteindelijk wel de wedstrijd konden uitspelen.
Pas na een uur zagen de toeschouwers de eerste grote kans en die was voor de gasten uit Hardenberg. Een schot van Thijs Kivits werd op zeer fraaie wijze uit het doel gewerkt door Slot. Het was het startsein voor een aantrekkelijk laatste half uur, waarin Hoogeveen na 65 minuten op voorsprong kwam. Een voorzet van Saroney Vreeling werd verkeerd ingeschat door doelman Stefan Kortman. Roy Strijker was eerder bij de bal en kopte de bal in het doel. De opluchting was groot bij Hoogeveen en Strijker in het bijzonder die eindelijk weer eens zijn doelpuntje meepikte.

SLOT DE HELD
Een minuut later had het ook zo weer gelijk kunnen staan. Berend Weiden kon alleen doorgaan op doelman Slot, maar die wist samen met Ruben de Haas een treffer te voorkomen. Aan de andere kant was opnieuw Strijker dichtbij een tweede treffer.
Een kwartier voor tijd kreeg Rick Koelman vrije doorgang, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in Slot. De doelman, die op zoek is naar een nieuwe club, groeide zo uit tot de held van de dag. Na afloop werd hem dan ook meerdere malen de vraag gesteld waarom hij volgend seizoen niet gewoon de concurrentie aangaat met Raimon Benjamins die terugkeert van MSC.
Hoogeveen creëerde weinig, maar was in tegenstelling tot de gasten wel uitermate effectief en besliste in de 85e minuut de wedstrijd. Een fraaie aanval via de invaller Raymond Zwiers en Kevin Kerssies eindigde bij Twan Reinders, die heel koeltjes scoorde.
Hoogeveen pakte hierdoor opnieuw twee belangrijke punten en kan zich op gaan maken voor twee derby’s. Eerst ontvangt het volgende week Hollandscheveld, waarna een week later SC Elim de tegenstander is.
Hoogeveen zaterdag – Hardenberg’85: 2-0 (0-0). Scoreverloop: 65e Roy Strijker 1-0, 85e Twan Reinders 2-0. Scheidsrechter: Fred Jansen. Gele kaarten: Roy Strijker, Kerssies, Santing (allen Hoogeveen), Peltjes (Hardenberg’85). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Santing, Roy Strijker (Zwiers), Vreeling, Leepel (De Blecourt), Reinders, Jesse de Haas (Kerssies), Dissel.
Man van de wedstrijd: Raymon Slot