Vrijwilligers helpen bij opknappen van de belevingstuin van Olden Kinholtbij tijdens NLdoet

Hoogeveen – Het lenteklaar maken van een belevingstuin, nieuwe bloembakken voor een gastvrij entree van woonwijkcentrum Oostermarke in Emmen en decoraties maken en bloemen planten in Bilderdijk in Hoogeveen. Tientallen vrijwilligers werkten zich in het zweet om deze en andere klussen op vier locaties van Treant te klaren tijdens NLdoet. Theo Hiemstra, directeur woonwijkcentra, stak ook zijn handen uit de mouwen en hielp met het opknappen van de belevingstuin van Olden Kinholt in Hoogeveen.

‘Vrijwilligers zijn voor bewoners en cliënten van onze locaties van onschatbare waarde’, vindt Theo Hiemstra. ‘Het is prachtig om te zien dat ook tijdens NLdoet tientallen mensen zich weer belangeloos inzetten voor onze bewoners. De bijdrage van vrijwilligers is een waardevolle toevoeging aan onze zorgverlening.’
Theo grijpt de klus bij Olden Kinholt aan om zijn waardering voor vrijwilligers te uiten. ‘Het is belangrijk om te laten zien voor wie we het als zorggroep allemaal doen, daarom steun ik deze vrijwilligersactie met veel plezier.‘ Planten snoeien, onkruid wieden, bloembakken vullen met voorjaarbloeiers, het tuinhuisje schuren en beitsen: door de inzet van vrijwilligers kunnen bewoners van Olden Kinholt dit voorjaar weer genieten van een tuin die er prachtig bij staat.
Behalve bij Olden Kinholt, staken vrijwilligers ook op andere locaties de handen uit de mouwen:

Decoraties maken en bloemen planten Bilderdijk
Vijftien vrijwilligers hadden het voorjaar in hun bol en gingen aan de slag in woonwijkcentrum Bilderdijk in Hoogeveen om de locatie op te fleuren. Samen met bewoners werden ruimtes schoongemaakt, viooltjes geplant en decoraties gemaakt. Vrijwilligers, bedankt!

High tea en rondrit door Hoogveen voor bewoners Veltman
Dit jaar werd er in Veltman niet geklust. Veltman zocht namelijk vrijwilligers om samen met bewoners te genieten van een high tea en een rondrit te maken door het hoogveen/Bargerveen.

Over NLdoet
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Foto: André Weima

Deel dit bericht!

Geef een antwoord