Algemeen

Hoogeveen wandelt Nationale Diabetes Challenge 2019

Hoogeveen – Op 4 april organiseren Patricia Dekker (Physician Assistent), Eefke Weismann (Sportfunctionaris) en Yvonne Kruize (Podotherapeut), namens alle huisartsenpraktijken en paramedici in Hoogeveen een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge. De avond is bedoeld voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers die mee willen lopen. Ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom.

Patricia, Eefke en Yvonne nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf 18 april wekelijks op donderdagavond onder begeleiding te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is goed voor iedereen. Natuurlijk wordt er gehouden rekening met ieders niveau. Op zaterdag 28 september zal samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland gewandeld worden op de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag.

Wat is de NDC?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert. Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorg- en sportprofessionals wekelijks een wandeling. In kleine stappen trainen deze professionals samen met de deelnemers tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen. U wandelt drie dagen in eigen omgeving. De vierde dag wandelt u de laatste kilometers samen met alle deelnemers uit het land tijdens het NDC Festival. Het NDC festival vindt plaats op 28 september 2019 in Den Haag.
Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl.
Aanmelden voor de informatieavond bij poh@huisartsenpraktijkhetklooster.nl of info@podotherapiehoogeveen.nl Aanvang informatieavond 4 april: 19.00 uur, inloop v.a. 18.45 uur in de Kubus van Het Klooster Hoogeveen, Brinkstraat 5.

Geef een reactie