112/Misdaad

Verdachte in moordzaak Hoogerbrugge in Londen voor rechter

Hoogeveen/Londen: Op 26 april komt de vrouwelijke verdachte Hala E., (46 jr), die betrokken zou zijn bij de gewelddadige dood van Marcel Hoogerbrugge, voor de rechter in Londen die moet beslissen of de vrouw wordt uitgeleverd aan Nederland om hier terecht te staan. De oud-inwoonster van Hoogeveen is tegenwoordig woonachtig in de Britse hoofdstad.
Uitlevering van verdachte aan Nederland kan nog lang duren
De instanties in Nederland doen tot op heden geen mededelingen over de zaak Hoogerbrugge waarin het onderzoek moeizaam verliep. Het was dan ook verrassend dat men uitkwam bij een ex-inwoonster van Hoogeveen die in de Oranjebuurt een kleine Arabische supermarkt runde. De vrouw is afkomstig uit Soedan en werd als vluchtelinge door het gezin van ex-burgemeester Urlings tijdelijk in hun woning opgevangen.
Wat haar rol zij in de dood van Marcel Hoogerbrugge heeft in nog ongewis. De politie heeft haar nog niet kunnen verhoren en justitie doet geen nadere mededelingen in verband met het onderzoek.
Marcel Hoogerbrugge werd 20 december 2017 dood aangetroffen door zijn ouders, in zijn woning aan de Dr. Anton Philipstraat. (Bron: RTV Drenthe)
Politieagenten op zoek naar sporen rondom de woning

Geef een reactie