Hoogeveen ontvangt De Bataven

Na de bekerkraker tegen HZVV wacht zondag weer ‘gewoon’ de competitie voor Hoogeveen. Vorige week deed Hoogeveen goede zaken door concurrent Hoogland van zich af te schudden. Zondag wacht De Bataven. Een oude bekende, die het lastig heeft op dit moment.

Met nog elf wedstrijden te gaan kan niemand er natuurlijk omheen dat het een zinderende slotfase gaat worden bovenin de Hoofdklasse. Opvallend is dat naast SDO er drie gepromoveerde ploegen meedoen om de titel. Hoogeveen is er daar dus één van en dat had niemand vooraf natuurlijk verwacht.
In de slotfase kon de breedte van de selectie nog wel eens de doorslag geven. Wat dat betreft prijst trainer Nico Haak zich gelukkig. De afgelopen wedstrijden is ook gebleken dat een aantal afwezigen eenvoudig op te vangen is, zonder dat er al teveel aan kwaliteit wordt ingeboet. Nu is het vooral zaak het goede gevoel vast te houden in een klasse waarin iedereen van elkaar kan winnen.
Tegenstander De Bataven mag dan in de onderste regionen bivakkeren, eerder dit seizoen maakte het Hoogeveen in Gendt wel erg lastig. Pas in de blessuretijd won Hoogeveen en sleepte daardoor tevens de eerste periodetitel in de wacht.
Inmiddels snakt De Bataven naar een overwinning. De laatste dateert alweer van 3 november, toen de derby tegen RKHVV met 0-3 werd gewonnen. Vorige week eindigde diezelfde derby onbeslist.
Zoals eerder aangegeven zijn beide ploegen geen onbekenden van elkaar. In totaal stonden beide ploegen twaalf keer eerder tegenover elkaar in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen drie keer, verloor het er vijf en eindigde het duel vier keer onbeslist.
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Janet van der Weij).

Deel dit bericht!

Geef een antwoord