Zondag finale Vaartslag 2019 in Het Podium

Hoogeveen – Zondagmiddag 17 maart gaan The Crooked, Insane Delirium, Rogue en Ancient Remedy de muzikale strijd met elkaar aan tijdens de finale van Vaartslag in Het Podium. Deze vier bands kwamen als winnaars van de twee voorrondes uit de bus, waarbij zowel een deskundige jury als publiek winnaars kozen. De uiteindelijke winnaar van Vaartslag gaat naar huis met drie shows op toonaangevende podia, een professionele fotoshoot en 20 oefenruimte uren. De finale is gratis toegankelijk en start om 15.30 uur.

The Crooked

Deze vierkoppige alternatieve rockband brengt een combinatie van stevige rocksongs, die door de overliggende popelementen gemakkelijk blijven hangen. Verder zijn er af en toe invloeden van funk en blues terug te horen in deze georganiseerde chaos. Denk aan bands als Foo Fighters, Royal Republic, Highly Suspect, Rage Against The Machine en Green Day. Met stevige drums, opzwepende baspartijen, vette gitaarriffs, rauwe zang en kleurrijke meerstemmigheid is de sound van The Crooked compleet.

Insane Delirium

Deze coverband uit Emmen bestaat uit Liam (13 jaar) op drums, Mika (19 jaar) op basgitaar, Joey (17 jaar) op leadgitaar en Madelief (18 jaar) voor zang en gitaar. De band speelt rock- en hardrockcovers van bands als Muse, Foo Fighters en Biffy Clyro, maar ook Avenged Sevenfold. Ze speelden al in voorprogramma’s van andere bands, maar hopen met Vaartslag een stapje hogerop te komen.

Rogue

Deze vijfkoppige poprockband laat zich kenmerken door extreme gitaareffecten, dikke riffs en elektronische sounds. Ze zijn beïnvloed door Paramore, Foo Fighters, maar ook Bring Me The Horizon en Rage Against The Machine. Soms gaat het de ruige kant op, maar je kunt altijd met een koud biertje in de hand lekker meezingen. De band is bezig met een EP.

Ancient Remedy

De jeugdvrienden Sjoerd-Willem (zang, mondharmonica), Hylke (gitaar), Jelmer (gitaar), Jildert (basgitaar) en Gerard (drums) kennen elkaar al sinds de middelbare school. Ancient Remedy belooft een avond vol swingende blues, rock, bier en gezelligheid.

Afsluitact
De finale zal worden afgesloten door Magnetic Spaceman. Deze band is opgericht in mei 2014 in het oefenhok achter het huis van bassist/zanger Sam in Tuk. De band toerde in april 2015 met John Coffey en heeft daarnaast al heel wat mooie shows gespeeld, onder andere als support van Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy (USA) en Together PANGEA (USA). Afgelopen zomer werden er ook een paar grote festivals bespeeld, waaronder Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival en Stone Rock.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord