Jan Akkerman en Bert Heerink met My Brainbox naar Het Podium

Hoogeveen – Zaterdag 23 maart staat My Brainbox met Jan Akkerman en Bert Heerink in Het Podium. Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven. Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de eerste LP van Brainbox uit 1969 met o.a. “Down Man”, “Dark Rose”, “Summertime”, “Sea Of Delight”, “Woman’s Gone” en “Scarborough Fair”. Het album is een mijlpaal in de Nederpop. 

Het succes van Jan Akkerman
Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.

My Brainbox
In datzelfde jaar startte Jan Akkerman de samenwerking met zanger Bert Heerink om het Rock & Blues repertoire van deze legendarische band nieuw leven in te blazen onder de naam: My Brainbox. Bert Heerink werd in de jaren ‘80 wereldberoemd met VANDENBERG, had midden jaren ‘90 een uiterst succesvolle Nederlandstalige periode en beschikt nog altijd over een uitstekende stem; de perfecte ‘strot’ voor deze band. Op het podium weten de mannen zich gesteund door Jan’s voortreffelijke band en wordt de ‘progressive rock‘ van eind jaren ‘60 met veel overtuiging en dynamiek gespeeld.

Foto: Bert Bijlsma

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord