Hoogeveen zaterdag treft Hardenberg’85

Na zes overwinningen op rij kwam er afgelopen zaterdag een einde aan de zegereeks van Hoogeveen zaterdag. In Dedemsvaart bleef men tegen SCD’83 steken op 1-1. Zaterdag is Hardenberg’85 de tegenstander, dat vorige week met 0-3 onderuit ging tegen SVM.

Door de reeks van overwinningen maakte Hoogeveen een sprong op de ranglijst en kwam zelfs het geloof in een kampioenschap terug. Elim is immers over twee weken de tegenstander. Helemaal ondenkbaar is het nu ook nog niet, maar dan mag er eigenlijk geen enkele fout meer worden gemaakt en de vraag is of dat realistisch is. Eerste doelstelling is dan ook plaatsing voor de nacompetitie. Dat kan door over twee weken te winnen van Elim. Dan is de 2e periodetitel binnen. Natuurlijk zal men daar niet op gokken. Een hoge klassering op de ranglijst kan ook nacompetitie betekenen en ook de strijd om de derde periode is net gestart. Het is dan ook zaak om vandaag van Hardenberg’85 weer te winnen.
De ploeg van trainer Marco Hollak is aan een grijs seizoen bezig. Het wegvallen van de geblesseerde Rick Broek is misschien wel de belangrijkste oorzaak. De doelpunten van de spits worden node gemist. Toch was men tot vorige week bezig met een aardige reeks. Drie wedstrijden op rij werden er gewonnen, waaronder de derby tegen Lutten. Eerder dit seizoen bleef men in Hardenberg ook vrij eenvoudig overeind tegen Hoogeveen en werd het 0-0.
Doelpunten zijn overigens sowieso schaars in de onderlinge ontmoetingen, want vorig seizoen eindigde ook het duel in Hoogeveen in 0-0. In Hardenberg werd het toen 1-1.
Hoogeveen zondag speelt ook een thuiswedstrijd. Tegenstander zondag om 14.00 uur is dan De Bataven.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (Foto: Albert Stegeman).

Geef een reactie