Sport

Derby HZVV-Hoogeveen leeft, supporters houden acties

Hoogeveen – De bekerkraker tussen HZVV en VV Hoogeveen staat vanavond op het programma. Beide teams verkeren in goede vorm en zijn gebrand om te winnen van hun aartsrivaal. De supporters van Hoogeveen hebben vanmorgen toegeslagen en de accommodatie van het ‘Rode’ HZVV versierd met het ‘Blauw’ van vv Hoogeveen. De supporters van HZVV hebben op hun beurt een video gemaakt om de 1e selectie succes te wensen.

Rode HZVV accommodatie in ’t Blauw

Yannick Manusiwa(24) en Noah ten Brinke(19) kijken reikhalzend uit naar het misschien wel mooiste duel van hun carrière. Manusiwa en Ten Brinke zijn allebei exponenten van de HZVV jeugdopleiding. Manusiwa doorliep de gehele opleiding bij HZVV en is momenteel bezig aan zijn vijfde jaar als selectielid van het vlaggenschip van de club uit Hoogeveen. De 24-jarige verdediger heeft eerder al eens aangegeven dat het een droom is van hem om uit te groeien tot “Mister HZVV”.

In het begin van de competitie kwam Manusiwa echter niet altijd voor in de plannen van hoofdtrainer Gert van Duinen, maar aan het eind van kalenderjaar 2018 knokte hij zich terug in de basis. “Ik heb een aantal weken met het tweede elftal mee moeten doen, dat was even balen. Gelukkig gaat het de laatste tijd een stuk beter en ben ik weer een vaste waarde”, aldus Manusiwa.

Ook Ten Brinke is bij HZVV begonnen met voetballen, maar hij vertrok op 11-jarige leeftijd naar PEC Zwolle. De behendige middenvelder keerde in 2016 terug bij HZVV en mocht na één seizoen in de JO19-1 vervroegd de overstap maken naar de ploeg van hoofdtrainer Gert van Duinen. Ten Brinke is dit seizoen, ondanks zijn jeugdige leeftijd, een van de steunpilaren van de hoofdmacht van HZVV.

De jongeling voelt zich helemaal thuis binnen de selectie. “Ik ben een van de jongste, maar zo voelt dat totaal niet. Iedereen accepteert elkaar binnen het team. De sfeer is erg goed bij ons en na elke overwinning zelfs nog beter”, vertelt Ten Brinke. Mede dankzij zijn vaste basisplaats en de goede sfeer binnen het team heeft Ten Brinke besloten, ondanks de belangstelling van diverse hoofdklassers, ook volgend seizoen bij HZVV te blijven.

Ook Manusiwa is tevreden met de sfeer binnen de HZVV-selectie en zijn rol daarin: “We hebben een leuke mix van jong en oud. Qua leeftijd val ik daar een beetje tussenin, mede daardoor ben ik binnen de selectie een verbindingspersoon tussen beide groepen.”, aldus de 24-jarige verdediger.

Woensdag 13 maart speelt de Manusiwa voor de tweede keer in zijn carrière een officieel duel tegen VV Hoogeveen. Het vorige duel, op 19 november 2016,  is er een die hij nooit zal vergeten: “De sfeer toen was zo mooi en indrukwekkend, dat maak je niet vaak mee als amateurvoetballer”, glundert hij. Ten Brinke kan zich het vorige bekerduel ook nog goed herinneren, als supporter stond hij toentertijd vanaf de zijlijn HZVV aan te moedigen: “Ik stond zelfs nog met een fakkel in mijn hand voorafgaand aan de wedstrijd”, lacht de technicus.

Voor Ten Brinke wordt het duel van morgen zijn eerste officiële duel tegen de blauwwitte buren. In de AH Offerein Bokaal stond hij echter al wel een keer tegenover de ploeg van trainer Nico Haak. “Die wedstrijd is totaal niet te vergelijken met het aankomende duel. Destijds waren we nog in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en stond er veel minder druk op”, aldus Ten Brinke.

Het duo uit de HZVV-jeugd hoopt dat de sfeer tijdens de aankomende derby vergelijkbaar zal zijn als op 19 november 2016: “Het lijkt mij fantastisch om voor zoveel mensen te mogen voetballen”, zegt Ten Brinke. Manusiwa sluit zich volledig daarbij aan: “Mij lijkt het ook heel mooi om dat nog een keer mee te mogen maken”, zegt Manusiwa.

De wedstrijd is live te volgen op Radio Hoogeveen, of via de stream op de homepage van websitehoogeveen.nl. RTV Drenthe verzorgt een rechtstreekse uitzending op televisie.

Geef een reactie