Politieauto rijdt voetganger aan. Update

Hoogeveen: ‘Dinsdagmiddag heeft een langzaam achteruitrijdende politieauto een voetganger aangereden op de Mr. Harm Smeengelaan, de zaak is in onderzoek.’ Aldus de verklaring van een woordvoerster van de persvoorlichting van de politie.

Er stonden wel een 3-tal politieauto’s op de parkeerplaats, stoep en fietspad waarvan één met schade aan de achterbumper. Op de stoep stond een man die duidelijk pijn had en met de politieauto naar het ziekenhuis werd gebracht voor controle en/of behandeling. Voordat hij vertrok zette hij een crossfiets op slot…

De persvoorlichting had verder weinig gegevens over het ongeval en de fiets. Zoals gezegd, de zaak is in onderzoek.

Update

De politie was op zoek naar een doorrijder na ongeval. Tijdens het zoeken werd gekeken naar schade aan geparkeerde auto’s. Bij het zeer langzaam achteruit rijden werd de fietser geraakt. De politie auto raakte hierdoor niet beschadigd. De fietser was geen verdachte in deze zaak.

 

 

 

 

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Politieauto rijdt voetganger aan. Update

 • 12 maart 2019 om 21:57
  Permalink

  ja, maar achteruitrijdende politieauto’s hoeven zich toch niet aan de regels te houden?

 • 13 maart 2019 om 22:02
  Permalink

  Achteruit rijdend verkeer is altijd schuldig wie het ook maar is, zelf de Koning mag het niet!!

  • 14 maart 2019 om 11:21
   Permalink

   Zelfs de koning mag gewoon achteruit rijden hoor. Alleen het aanrijden van iets of iemand is volledig de schuld van de bestuurder. Wel raar dat de polite langzaamrijdend onderzoekt of er schade is aan geparkeerde auto’s. Waarom niet gewoon even uitstappen en langs de auto’s lopen? Of worden ze daar te moe van?

Geef een antwoord