Belevingsbos Noordscheschut doet mee aan NLDoet dag op zaterdag 16 maart

Noordscheschut – Een jaar nadat het startschot is gegeven door Wethouder Jan Steenbergen om aan de slag te gaan met het bos, gelegen aan de oostkant van Noordscheschut, zijn er al heel wat werkzaamheden verzet. Daarnaast zijn er verschillende school natuurmiddag georganiseerd en heeft de werkgroep op 3 november aan de landelijke Natuurwerkdag meegedaan.

Maar er zijn nog vele wensen en klussen te realiseren en door mee te doen aan de NLDoet dag hoopt de werkgroep vanuit het dorp op vele handen om de klusjes te klaren.
Zo wordt er gestart met het zwerfafval opruimen door het dorp en bos en daarna worden er boompjes geplant rondom de waterberging en kikkerpoel en dit in het kader van de vlinderidylle, deze boompjes/struiken zijn speciaal hier op uitgezocht en zijn van grote waarde voor de wilde bijen en andere insecten betreft voedsel. Ook wordt in dit kader in een ander perceel van het bos een bloemenstrook aangelegd en zijn er snoeiwerkzaamheden. De kinderen mogen nestkastjes in elkaar zetten die gelijk worden opgehangen in het bos. Deze nestkastjes zijn geschonken door IVN.
De werkgroep zijn met alle helpers weer welkom in het clubgebouw van Boules Doar waar de verwarming lekker brandt en de koffie/thee klaar staat. Dit alles is ook mede mogelijk gemaakt door Smederijen Noordscheschut en Oranjefonds (NLDoet).

Nu flink duimen op droog weer want dan kan de dag al niet meer stuk, want samen bezig zijn in de natuur is echt heerlijk.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Paula Benjamins-Terpstra – plmbenjamins@hetnet.nl of M: 06 – 174 510 66

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord