Sport

Sterk optreden Kwiek-turnsters met 6 medailles

Dwingeloo-Hoogeveen -Zaterdag 9 maart turnden de meiden van Kwiek hun tweede turnwedstrijd. Dit keer vond de RWS-B-wedstrijd plaats in Dwingeloo, waar de 9 meiden van Kwiek verdeeld over de dag hun goede scores van de vorige wedstrijd probeerden te verbeteren en plaatsing af te dwingen voor de toestelfinales en de Drentse Kampioenschappen later dit seizoen.

In de eerste wedstrijd moesten Babet Zijnge en Elfi van den Berg laten zien wat ze in hun mars hebben. Babet die vorige keer had gewonnen, wilde die prestatie graag herhalen. Elfi zou, na haar zesde plaats van de vorige keer, bij geen verbetering al haar laatste wedstrijd van het seizoen turnen en dat stond haar niet echt aan. Alhoewel de voorsprong op de nummer twee was geslonken, was het weer Babet die in de Pupil1/D2 de gouden medaille veroverde. Elfi moest bij sprong overstappen naar de plank i.p.v. de trampoline om een hoger cijfer te kunnen halen. De overslag, met licht gekromde benen was goed en leverde haar zelfs de eerste plaats op bij sprong. Met een dipje op balk waar ze 2e werd, haalde ze op brug en vloer de eerste plaats. Conclusie; de tweede gouden medaille voor Kwiek en 2 plaatsen voor de toestelfinale en het behalen van de Drentse Kampioenschappen. Dus voor deze meiden is het wedstrijdseizoen nog lang niet afgelopen.

Dominique Dingshoff was de enige turnster voor Kwiek in de tweede wedstrijd. Ze turnde een degelijke wedstrijd, waarbij de salto v.o. op vloer goed lukte en er verbetering te zien was in haar overslag bij sprong. Een fout op balk door te vallen bij de afsprong, maakte dat ze tiende in de eindrangschikking werd. Esmé Stevens en Merel Roeloffzen waren ’s middags aan de beurt om op de vier toestellen hun kunnen te laten zien. Bij beide meiden is de sprong beter geworden. Esmé springt gestrekter en netter en Merel had ook de trampoline ingeruild voor de plank. Dit leverde nog wat spanning op bij het inturnen, omdat ze soms weigerde. Echter de wedstrijdsprong, één in totaal dus de sprong moet ook gelukken, was met wat kromme benen toch goed voor 10.50 punten. Met een 6e plaats op vloer eindigde Esmé als 10e en Merel, die de beste op brug ongelijk was werd in totaal 7e.

Zo tegen het einde van de middag begon de vierde wedstrijd waar vijf meiden van Kwiek aan deelnamen. Vorige keer behaalden de meiden 4 medailles en de lat lag dus hoog als ze dit wilden evenaren. Pupil2/D2-meiden Carensa Smit, Ilona Riesthuis en Amber Roeloffzen begonnen hun wedstrijd bij sprong. Carensa zou vanwege een blessure alleen aan brug deelnemen. Amber had na vijf inturnbeurten nog geen één keer de overslag gesprongen, omdat ze steeds weigerde. Gelukkig lukte dit bij de wedstrijd wel, want anders zou ze 0.00 punten hebben gehaald. Met de 13.50 punten die ze nu behaalde werd ze zelfs 1e. Bij brug deden de meiden het erg goed door 1e,3e en 4e te worden. Met een goede balk en een aardige oefening op de lange mat werd Ilona bij de prijsuitreiking de zilveren medaille en Amber de gouden medaille omgehangen. Of de vier medailles behaald zouden worden lag in de handen van Lieke Zijnge en Lisa Kraijesteijn, beide meiden turnend in de Jeugd 1/D1-klasse. Lisa’s sprong viel tegen door de eerste scheef en de tweede met teveel balansverstoring te springen. Lieke vertoonde teveel wiebels op balk en ging er met haar boogje vanaf wat een heel punt aftrek gaf. Ook vloer is niet direct hun beste toestel, alhoewel Lieke haar arabier flik-flak duidelijk is verbeterd, zodat er nog duidelijk onduidelijkheid was bij de prijsuitreiking. Toch kwamen beide meiden weer op het podium, ditmaal met een 1e en een 3e plaats. Met de medaille om teruglopend naar de rij, leverde dit nog een goed ingestudeerd vreugdesprongetje van beide meiden op.

 

Geef een reactie