HHV weet goede lijn door te trekken

Hollandscheveld – Afgelopen zaterdag mocht het eerste team van HHV aantreden in Wezep tegen Rood-Wit. De Hollandschevelders presteren dit seizoen goed. Met nog vier wedstrijden te spelen staat het team op twee punten achterstand op de twee nummers één DTG en Udiros. Komende weken zal de Plus Cappendijck formatie nog tegen beide ploegen aantreden. Er is nog van alles mogelijk in de tweede klasse c. Daarom was het van belang dat HHV geen punten zou laten liggen in Wezep. Rood-Wit staat in de middenmoot op de ranglijst. Met drie punten voor sprong op de degradatieplek is het voor hun van belang dat ze zich snel veilig spelen.

In de aanval begonnen Lisa Pekel, Sanne Schiphof, Fabian Smit en Corneel Kikkert. De verdediging bestond uit Janique Zomer, Mandy Schuring, Jarno Hein en Stef Zwartscholten.
Het was de thuisploeg die de score opende doormiddel van een vrije bal. Waarna de Hollandschevelders driemaal wisten te scoren tot een stand van 1-3. HHV kon makkelijk op voorsprong komen waardoor de kleedkamer in de rust opgezocht werd met een stand van 4-11.
In de rust benoemde coach Gerben Koens. Dat zijn team scherp moest blijven ondanks de ruime voorsprong. En door moest gaan zoals er in de eerste helft gespeeld werd.
Toch wist HHV dit in de tweede helft niet waar te maken. HHV begon te verslappen. Het spel begon minder te lopen. Waardoor de thuisploeg in het zadel werd geholpen. De thuisploeg wist van een achterstand van 4-11 terug te komen naar een verschil van 1 punt met een tussenstand van 11-12. Met nog twaalf minuten te spelen wist HHV eindelijk weer te scoren waardoor er weer een klein gaatje geslagen kon worden van 3. Toch wist Rood-Wit weer te scoren waardoor met nog twee minuten op de klok het 15-16 stond. Uiteindelijk wist HHV te winnen met een stand van 15-17 doormiddel van een strafworp die gescoord werd door Jarno Hein.

Het tweede team moest eveneens aantreden tegen de club uit Wezep. Ook zij wisten de punten mee te nemen naar Hollandscheveld na een goede wedstrijd. Het tweede is op de goede weg om degradatie tegen te gaan. Momenteel staan ze met drie punten boven de degradatiestreep.
Volgende week spelen beide teams thuis tegen DTG uit Wijckel. Het eerste zal moeten winnen van de directe concurrent om kans te blijven maken op het kampioenschap. Het tweede zal daarin tegen ook de punten moeten pakken. Aangezien DTG afgelopen seizoen nog geen enkele wedstrijd wist te winnen en onderaan staat met een puntenaantal van -2.