AlgemeenUncategorized

Fittest in De Westerkim druk bezocht

Woensdag 27 februari hebben ruim 115 inwoners uit en rondom Hoogeveen-centrum woonzorgcentrum De Westerkim bezocht voor de gratis fittest ‘Gezond en fit ouder worden’. Tijdens deze test werden de deelnemers van 65 jaar en ouder onderworpen aan verschillende testen en oefeningen. Onder andere de bloeddruk, spierkracht, coördinatie, conditie en lenigheid werden gemeten. De test werd afgesloten met een (vrijblijvend) adviesgesprek. Hierin werden de beweegmogelijkheden in de wijk besproken. Deelnemers konden –geheel vrijblijvend- aanmelden voor een aantal proeflessen bij een beweeggroep in de wijk, die past bij de de leeftijd en het beweegniveau.

Project ‘Gezond en Fit ouder worden’
Het beweeg- en leefstijlprogramma ‘Gezond en fit ouder worden’ heeft al in vele dorpen en wijken van de gemeente Hoogeveen en De Wolden gezorgd voor meer bewegende senioren. Het project kan zorgen voor een betere conditie en vitaliteit voor de deelnemers en tevens zorgt het met elkaar bewegen voor meer sociale contacten. Deze dag werd mede georganiseerd door de sportfunctionarissen senioren van samenwerkingsorganisatie De Wolden/Hoogeveen, ondersteund door Stichting Welzijnswerk (SWW), woonzorgcentrum De Westerkim en uiteraard met behulp van vele vrijwilligers.

Meer informatie
Wilt u ook starten met bewegen? Of wilt u meer informatie over de diverse beweeggroepen in Hoogeveeen? Neem dan contact op met Eefke Weismann-Hooijer (sportfunctionaris senioren) via 06 – 22 55 99 09 of eweisman-hooijer@sportdrenthe.nl.

De eerstvolgende fitheidstest in gemeente De Wolden gaat plaatsvinden in De Wijk. In gemeente Hoogeveen gaat de fitheidstest plaatsvinden in Hollandscheveld.

Geef een reactie