Nog steeds geen 3 punten voor Pesse 1 (za)

Pesse 1 (za) wacht nog altijd op de eerste overwinning na de winterstop. De Fieten Olie/Beauty Skincare-formatie kwam onder barre omstandigheden tegen Erica 2 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Pesse moest het dit duel doen zonder Julian Hup (werk) en Rick Witten (langdurige blessure). Daartegenover stond wel de langverwachte terugkeer van Bastian Stille.

Na een verregende warming-up, was het begin van zowel Pesse als Erica wat onwennig. Beiden teams moesten toch wennen aan de barre weersomstandigheden. Vooral de wind, die met windkracht 10 à 12 over het veld waaide, was een plaag voor beiden teams. Dit resulteerde in een rommelige openingsfase. Na een kwartier spelen pakte Pesse de draad op, en greep men het initiatief in de wedstrijd. Aanval na aanval werd opgezet richting het Ericaanse doel, de beslissende pass bleef vaak echter uit. Iets wat de laatste wedstrijd al vaker een probleem is. Vlak voor rust krijgt Pesse nog 2 grote kansen. Een afgeslagen corner viel bij Casander voor de voeten, hij raakte de bal echter niet vol. De andere grote kans was voor Prins, die na een goede uitval van Pesse de bal net niet goed meekreeg om af te gaan ronden.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder als waar de 1e helft eindigde. Pesse bleef druk zetten op de goal van Erica, maar grote kansen bleven uit. Echter kwam Pesse er toch een aantal keer gevaarlijk uit. Uit steekpass van Meijer was de Brus bijna bij de 1-0. Echter was de doelman van Erica alert, en kon hij de bal net voor de voeten van Brus wegschieten. Ook de corners van invaller Schepers zorgden voor gevaar, waar deze met de harde wind lastig in te schatten waren. Eén van deze corners viel voor de voeten van wederom Casander. Ditmaal schoot hij wel goed in maar was het de doelman van Erica die met een katachtige reflex de 1-0 van het scorebord af hield. Dit was ook wel een beetje het verhaal van de gehele wedstrijd. Er was voldoende inzet en geduld aan Pesse-zijde, echter ontbrak het aan een stukje creativiteit en geluk rondom de 16-meter van de tegenstander. Waar Pesse naarstig opzoek was naar de 1-0, vielen er ook gaten achterin. Dit leidde in de slotfase nog voor 2 grote kansen voor Erica. Echter was doelman Van der Vrugt scherp en voorkwam verdere tegentreffers. Na 90 minuten floot scheidsrechter Bouwmeester af met een 0-0 eindstand als eindresultaat.

Pesse zal zich nu moeten richten op de 2e plaats, welke is overgenomen door Noordscheschut. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Klazienaveen op het programma. Hopelijk wordt dan de eerste overwinning van 2019 binnengehaald.

Man van de wedstrijd: Floris Plaizier