Sc Elim neemt de punten mee uit Zuidwolde.

Elim – Zaterdagmiddag speelde Elim tegen middenmoter ZZVV haar uitwedstrijd in Zuidwolde. Guur en winderig voorjaarsweer noodzaakte het publiek om op de tribune plaats te nemen. Trainer Benjamins begon vandaag met nagenoeg zijn basisopstelling maar moest het echter doen zonder de geschorste Prijs. Vooraf aan deze wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Wim van Dijk, die als super vrijwilliger zeer nauw bij het wel en wee van de club betrokken was. Scheidsrechter Schuurman kon hierna de wedstrijden laten beginnen met de pupil van de week, Reins.

Moeizaam op gang
In de eerste helft kwam het allemaal maar moeizaam op gang. Zou dat zijn gekomen door het reclame spandoek met de tekst ”Voetbal is denksport” waardoor iedereen meer ging nadenken voordat hij de bal speelde? Wie het weet, mag het zeggen. Na 5 minuten was het Otten, die met een slappe kopbal keeper Padding probeerde te verschalken maar gelukkig was deze bij de les. Een geplaatst schot van M. Doldersum kon aan de andere kant door keeper Blanken in 2de instantie worden gekeerd. Na een kwartier spelen kreeg ZZVV de eerste vrije trap deze middag en hieruit werd gescoord door Otten, maar deze goal werd afgekeurd voor buitenspel door scheidsrechter Schuurman. Halverwege deze helft werd een vrije trap van Benjamins door alles en iedereen voor de goal van ZZVV langs gekeken en was er niemand even die er zijn been voorstak. Een steekpass van Kikkert binnendoor leverde een doelpunt op voor van Veen maar ook deze keer werd er afgefloten voor buitenspel.

Onverwachte omzetting
Na ruim een half uur spelen greep Njagul na zijn bovenbeen en ging erbij liggen. Na verzorging kon hij even verder maar 4 minuten later werd hij gewisseld voor Klomp. Hiermee bracht trainer Benjamins nog meer druk op de verdediging van ZZVV, want Klomp is een aanvaller puur sang. Echter schoot Vredenburg aan de andere zijde hard over. Ook een bekeken corner van M. Doldersum werd door Blanken goed doorzien en klemvast gepakt. Een uitbraak van ZZVV leverde J. Doldersum de eerste en enige gele kaart op deze middag.
Padding moest van dichtbij een kopbal van Vredenburg redden en deze tot eerste corner verwerken. Door miscommunicatie tussen Blanken en zijn verdediging kreeg zowaar de ingevallen Klomp de kans om voor een leeg doel de openingstreffer te scoren. Hij wist alleen hard de paal van dichtbij te raken.
Vijf minuten voor rust wist Gritter D. Doldersum te bereiken in het zestien meter gebied. Deze stond gedekt tussen 2 man maar wist zich knap vrij te draaien en scoorde de openingstreffer (0-1). Hierna werd Bosscher gewisseld voor Capellen. Bijna in de extra tijd wist B. Koops met een hard afstandsschot tussen een mannetje of zes door de licht getoucheerde bal tot 0-2 te promoveren. Hij had het zelf niet door dat hij had gescoord want had verwacht dat deze bal voor keeper Blanken wel houdbaar was geweest. Zo werd er gerust met een verdiende voorsprong voor sc Elim en kon het verkleumde publiek zich gaan opwarmen in de overvolle kantine.

ZZVV neemt meer initiatief
Na de rust probeerde het ZZVV wel maar Otten was ongelukkig met zijn schot binnen de zestien. En ook de eerste corner door Huiskes in deze helft kon door Padding eenvoudig worden overgetikt. Een vrije trap van M. Doldersum kon door Blanken tot corner worden weggewerkt. De corner door Doldersum zelf genomen werd fraai voorgegeven want de mee opgekomen centrale verdediger Benjamins kon hem mooi tussen de palen schieten (0-3). Een terugspeelbal van Mulder op de keeper werd ZZVV bijna fataal want na een mistrap kon er nog op tijd redding worden gebracht. Na een uur spelen was het J. Doldersum die na een fraaie combinatie via meerdere spelers de bal maar nipt overschoot. De moegestreden Hartman werd na ruim een uur vervangen door Reinink. Even later werd ook clubtopscoorder van Veen door Bulthuis vervangen.
Genoeg aan 3 doelpunten
Met nog een kwartier op de klok te spelen hadden eigenlijk beide teams het wel gezien. Een vrije trap van M. Doldersum belandde in de muur nadat Klomp net even op de rand van het 16 metergebied onreglementair was neergetrokken. De middenvelder Koekoek werd door verdediger Benjamins gewisseld. De ingevallen Bulthuis liet een slappe trap vanaf 20 meter eenvoudig door Padding naast de goal kijken. Ook een assist van Bulthuis kon vallend door Dijkstra worden overgekopt. Maar aan de andere kant was het M. Doldersum die zijn bal in het zijnet zag verdwijnen, waar hij hem misschien beter had terug kunnen leggen. Vlak voor tijd was het Huiskes die na een geweldige combinatie door de Elim defensie heen sneed en de tegentreffer liet aantekenen (1-3). In de eindfase waren er nog wat kansjes voor de gebroeders Doldersum om de score te vergrootten maar het wilde hun niet gelukken. Hiermee kabbelde de wedstrijd naar een overwinning voor Elim en zal het de komende weken in 3 thuiswedstrijden harder aan de bak moeten tegen naaste Nieuwleusen, Lutten en Hoogeveen.
Doelpuntenmakers:
40’ 0-1 D. Doldersum.
44’ 0-2 B. Koops.
56’ 0-3 Y. Benjamins.
85’ 1-3 J. Huiskes
Man of the match: B. Koops.
Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, R. Koekoek, M. Doldersum en D. Doldersum.
Wissels: H. Benjamins, M. Odink en H. Klomp.
de foto’s zijn gemaakt door clubfotograaf F. Njagul. Tekst:Henk Veld Live reporter sc Elim. Met dank aan: SC Elim