HZVV verspeeld in blessuretijd de overwinning

Groningen – HZVV heeft in een meeslepend, maar niet hoogstaand duel, een 3-3 gelijkspel behaald bij nummer twee Oranje Nassau. In een rommelige wedstrijd met slechte weersomstandigheden en een moeilijk bespeelbaar veld, maakte HZVV een 2-0 achterstand bij rust na de thee goed. De koploper leek zelfs met een 2-3 zege van het veld af te stappen, maar in een krankzinnige slotfase slaagde de thuisclub ver in blessuretijd er nog in ongeslagen te blijven op eigen veld.

HZVV speelde twee verschillende helften en dat is de laatste maanden al vaker gebeurd. In de eerste helft speelde HZVV uiterst matig en kwam met 2-0 achter bij rust. Na rust schroefde HZVV het tempo op en begon meer duels te winnen. Dat resulteerde in een 2-3 voorsprong met nog een klein kwartier op de klok. Na de rode kaart voor Romano Djababoe gooide ON alles op de aanval. Tien minuten in blessuretijd kon Derguti tussen zes HZVV-ers in alsnog de 3-3 binnen koppen.

HZVV-trainer Gert van Duinen was achteraf tevreden met een punt, want de afstand met ON bleef zeven punten. ‘In de eerste helft hadden we niets te vertellen. Ik vind het knap dat we na rust de zaak konden omdraaien. Het is natuurlijk erg zuur dat we ver in blessuretijd de 3-3 nog moesten incasseren, maar gezien de hele wedstrijd kan ik wel vrede hebben met een punt.’

In de eerste helft kon de thuisclub het best omgaan met de weersomstandigheden en de toestand van het veld. De wind speelde een grote rol, maar daar hadden beiden last van. Na 25 minuten was de eerste kans voor ON meteen raak. Dat was een knullige treffer, want Daan Wijma kreeg een voorzet op zijn bovenbeen en rolde per ongeluk voor de voeten van Ruendel Martina, die Hidde Streutker kansloos liet. Tien minuten later betekende de tweede kans voor ON ook de tweede treffer. Een hoge bal waaide voor de voeten van Erolind Derguti, die de uitkomende Streutker met een bekeken lob verschalkte. Kort daarna had HZVV op 2-1 kunnen komen na de eerste goedlopende aanval, maar Lorenzo Valente mikte net naast.

Na rust kwam HZVV feller uit de kleedkamer, maar de eerste kans was weer voor Martina, maar zijn schot werd geblokt. Na een oponthoud van drie minuten door een heftige hagelbui, pakte HZVV de draad weer op. Het zat HZVV mee toen Romano Djababoe tegen de armen van Joel Wagenaar schoot, waarna Djababoe zelf de strafschop koel benutte. HZVV rook bloed, zette ON onder druk hetgeen na een uur resulteerde in de 2-2 door de goed spelende Fabian Stevens. Romano Djababoe lanceerde Stevens door drie verdedigers door en oog in oog met doelman Heidekamp faalde Stevens niet. HZVV was de betere ploeg in deze fase en de 2-3 was niet echt verrassend. Romano Djababoe zette vanaf rechts voor en invaller Yoran Popovic gleed de bal in de oranje touwen. De wedstrijd werd ontsierd door veel overtredingen waar scheidsrechter Besselsen te laconiek tegen optrad. ON speelde va banque en probeerde door lange ballen gevaarlijk te worden en invaller Kronemeijer had de 3-3 op zijn schoen, maar hij schoot naast. Na de tweede gele kaart, dus rood voor Romano Djababoe na een onnodig harde overtreding, moest HZVV terug. HZVV hield de bal niet meer vast, waardoor de druk bleef. Toch leek HZVV de voorsprong te kunnen vergroten naar tien punten. Echter, tien minuten in blessuretijd, scoorde Erolind Derguti tussen een woud van spelers alsnog de gelijkmaker. Bij HZVV was er onbegrip over het feit dat Besselsen zoveel tijd bij telde, terwijl het oponthoud door de hagelbui slechts drie minuten duurde. Zo hield ON nog zicht op de titel.