Sport

Korfbal: Thrianta doet goede zaken in cruciaal duel

Hoogeveen: Afgelopen zaterdag ontving de Ittica formatie de koploper in de poule KV Dio. Thrianta wist dat het moest winnen om nog mee te doen om het kampioenschap. Dat lukte ook want ze wonnen met 27-19. 

Vanaf het begin liet Thrianta een zeer goed spel zien ook de gasten konden in de beginfase mee scoren waardoor het tot 4-4 gelijk op ging. Hierna legde Thrianta de accenten in de verdediging iets anders waardoor Dio niet meer tot scoren kwam. De geel blauwen bleven wel gewoon door gaan met scoren. Dit resulteerde in een reeks van vijf doelpunten 9-4. Na deze sterke fase van Thrianta ging de ploeg uit Oosterwolde weer mee scoren. Al waren het de Hoogeveners die het vaakst de korf wisten te vinden. Zo werd er met een gat van zeven doelpunten de kleedkamer opgezocht 14-7.

Ook na de rust was het Thrianta dat de wedstrijd in handen had. De geelhemden bouwden dan hun voorsprong langzaam uit tot een niet te overbruggen tussenstand. Bij 22-12 was de voorsprong voor het eerst tien doelpunten. Hierna wist Thrianta het gat ook nog zelfs tot elf te vergroten 25-14. Helaas voor het massaal toegestroomde publiek wisten de Hoogeveners de laatste fase van de wedstrijd de korf iets minder makkelijk te vinden. Zo kon Dio het verschil weer terug brengen tot zeven punten. Hierna sloot Thrianta de wedstrijd af met twee doelpunten. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 27-19 eindstand.

Door deze overwinning heeft Thrianta het gat gesloten en hebben beide ploegen nu achttien punten. Omdat Thrianta het onderlinge resultaat in het voordeel heeft zullen de Hoogeveners het kampioenschap binnen halen mochten de ploegen gelijk eindigen.

Volgende week wil Thrianta zich revancheren tegen WWC want de thuis wedstrijd ging toen verloren. De wedstrijd zal om 17.20 starten in Easterein.

Geef een reactie