Overwinning Noordscheschut, zonder zelf te scoren

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut het belangrijke treffen met rode lantaarndrager Zeerobben met 3 – 1 gewonnen. De stormachtige wind, afgewisseld met heftige hoosbuien maakten het voetballen schier onmogelijk, leverde tal van hachelijke situaties op en bracht de gasten ertoe om het speeltuig driemaal in het eigen doel te werken. Een belangrijke overwinning voor de equipe van oefenmeester Marc van Meel. Men houdt aansluiting bij de brede middenmoot en blijft uit de zo gevreesde degradatiezone.

Onder stormachtige omstandigheden, en op een moeilijk te bespelen grasmat, was de eerste grote mogelijkheid voor Zeerobben. Al na twee minuten spelen stormde een aanvaller van de gasten vrij op het doel van sluitpost Wiebe Zinger af. In plaats van het leer zelf af te drukken, koos deze ervoor om breed te spelen. Dit bood Roy Hooijer de mogelijkheid om het speeltuig te onderscheppen en de doelpoging te verijdelen. Aan de andere zijde werd Nick Koster middels een lange bal de diepte in gestuurd, Koster kwam een teenlengte tekort en de sluitpost van de gasten bracht tijdig redding. Na tien minuten spelen was het een scherp aangesneden vrije bal van Melvin Mol die de voorsprong inleidde. Het speeltuig verdween in de drukke doelmond en werd door een speler van de gasten ongelukkig in het eigen doel gewerkt, 1 – 0. Amper een minuut na deze treffer moest Zinger flitsend redding brengen op een inzet in de korte hoek, nadat Zeerobben via de rechterflank was doorgebroken. Noordscheschut had moeite om de snelle en behendige buitenspelers van de bezoekers af te stoppen. In deze fase bleef Zeerobben de bovenliggende partij en creëerde enkele goede mogelijkheden. Tot tweemaal toe bracht Zinger bekwaam redding en ook serie corners bleek niet aan de gasten besteed. Noordscheschut had in deze fase moeite met de winderige omstandigheden, maar vooralsnog werd de gelijkmaker voorkomen. Sterker nog, men was zelfs dicht bij een tweede treffer. Nadat een vrije bal van Mol werd weggewerkt verdween een volley van Koster rakelings voorlangs. Ook een vrije bal van Aron Boer kon met moeite tot corner worden verwerkt. In de 38e minuut was het dan toch raak voor de gasten. Juist in de periode dat Noordscheschut wat beter in de wedstrijd kwam, deponeerde Dylan Drent met een weergaloos afstandsschot, gedragen door de wind, de 1 – 1 over Zinger rechtstreeks de kruising in. Op slag van rust leek Zeerobben zelfs nog op een voorsprong te komen, maar vanuit kansrijke positie werd het leer opnieuw foutief breed gespeeld en werd verdere schade voorkomen.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De bezoekers bleven dreigender, ondanks dat de wind en regen een belangrijke factor bleken. Een eerste speldenprik kon tijdig door Ton Kamping onschadelijk worden gemaakt. Na een uur spelen was opnieuw een vrije bal van Mol de inleiding voor een treffer. De inzet van Mol bleef hangen in de lucht en werd door een speler van de gasten pardoes in het eigen doel gewerkt. 2 – 1. Misschien tegen de verhouding in, maar daar maalde bij de thuisclub echter niemand om. Een minuut later leek de score alweer gelijkgetrokken te worden, maar een inzet van de gasten belandde op de paal. Nadat Boer werd vervangen door Kevin van Dalen bleven de gasten jagen op de gelijkmaker, maar vooralsnog hield de defensie van Noordscheschut stand. Hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe meer de thuisploeg uit zijn schulp begon te kruipen. Dit leverde een aantal vrije trappen op en een inzet van aanvoerder Dennis Hooijer kon tijdig onschadelijk worden gemaakt. Nadat de geblesseerde Kamping noodgedwongen vervangen moest worden door Kevin Koster, leken de gasten op 2 – 2 te komen, maar deze werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Kort voor het sluiten van de markt was Zeerobben alsnog trefzeker, maar voor de derde maal deze middag in eigen doel. Een voorzet van Koster, bleek moeilijk in te schatten door de wind en andermaal werd de eigen keeper verschalkt. Deze derde domper kwamen de gasten niet meer te boven. Men geloofde het wel en de wedstrijd kabbelde voort naar het eindsignaal.

Gezien de verhoudingen binnen de lijnen was de 3 – 1 misschien wel iets te veel van het goede. Maar de twee voorgaande speelronden stond Noordscheschut, na meer verdiend te hebben, tweemaal met lege handen.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.