Week van Zorg & Welzijn: Gratis gezondheidscheck bij Saxenburgh

Coevorden/Hardenberg: Tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn van 11 t/m 16 maart zet Saxenburgh haar deuren open voor publiek. Zaterdag 16 maart van 10.00–15.00 uur zijn enkele ouderenzorglocaties geopend in Coevorden en Hardenberg. Ook het DialyseCentrum Hardenberg, behorend tot Saxenburgh en te vinden tegenover het in aanbouw zijnde nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum, is die dag geopend.

Daarnaast is Saxenburgh van 11 t/m 16 maart vertegenwoordigd in een Pop-up winkel aan de Voorstraat 37 in Hardenberg. Samen met andere aanbieders van zorg en welzijn en onderwijs verzorgen diverse collega’s voorlichting en workshops op verschillende dagen. Op 16 maart is de winkel extra lang geopend van 10.00–16.00 uur met een afsluitende ‘Werken in de zorg dag’.

Het DialyseCentrum Hardenberg (DCH) staat voor de eigen patiënten de gehele week in het teken van Voeding en Bewegen. Zaterdag is er de sponsoractie ‘Tour de Dialyse’. Het DCH zet zich in om geld in te zamelen voor de aanschaf van een fietslabyrint voor de cliënten. Bewegen verkleint namelijk de kans op een lage bloeddruk tijdens het dialyseren. Wie wil ervaren hoe dat gaat, moet zaterdag 16 maart beslist komen kijken.

Hardenberg

De ouderenzorg, thuiszorg en revalidatiezorg van Saxenburgh presenteren zich zaterdag uitgebreid aan het publiek. In Zorgcentrum Oostloorn is het mogelijk om gratis bloeddruk en bloedsuiker op te laten meten. Wijkverpleegkundigen van de thuiszorg geven uitgebreid voorlichting over de vele mogelijkheden van zorg en ondersteuning bij mensen aan huis, waaronder persoonsalarmering. Een kijkje in verschillende zorgappartementen behoort ook tot de mogelijkheden. In het wijksteunpunt van Saxenburgh aan de Burgemeester Bramerstraat 102 is voorlichting over de grote diversiteit aan zorg- en welzijnsmogelijkheden binnen de woonservicezone Marsch Kruserbrink. Wie de rebus goed heeft opgelost maakt kans op een gratis etentje voor twee personen.

In de pop-up winkel houdt Revalidatiezorg op woensdag 13 maart van 10.00 – 12.00 uur een workshop. Op vrijdag 15 maart van 10.00 – 11.30 uur is er een kennismaking met het beroep operatie- en anesthesiemedewerker.

Coevorden

In Zorgcentrum Aleida Kramer kunnen de bezoekers een route volgen door het gebouw, die voert over de onlangs geopende nieuwe afdeling Revalidatie/Herstelzorg en ook de nabijgelegen Dagbesteding aandoet. Het wijksteunpunt is de vertrouwde plek voor gezellig samenzijn en verschillende activiteiten.

Vanzelfsprekend staat er op alle locaties van Saxenburgh voor iedereen een hapje en drankje klaar. Er zijn diverse activiteiten waar de bezoekers actief aan deel kunnen nemen. Het is zeker de moeite waard om langs te komen en zelf te ervaren, dat ‘zorg dichterbij beter’ is.

Kijk voor meer informatie op de website: www.saxenburgh.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord