Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 20 maart aanstaande

Landelijk – Op woensdag 20 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Hiervoor kan gestemd worden bij stembussen door de gehele provincie. In dit bericht vindt u de ingezonden promoties van de verschillende politieke partijen waarop u kunt stemmen en wat deze verkiezingen inhouden.

Op woensdag 20 maart mogen alle inwoners (18 jaar en ouder) van Nederland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hiermee worden 570 leden gekozen om de Provinciale Staten te vormen, de zogenoemde volksvertegenwoordiging. Het aantal leden per provincie wordt bepaald aan de hand van het aantal inwoners van de provincie, dus niet in alle provincies worden evenveel leden verkozen. In Drenthe zijn dat er 41. De gekozen statenleden kiezen onder andere de Gedeputeerde Staten uit en later op 27 mei ook de Eerste Kamerleden.

Meer lezen op de website van rijksoverheid.nl.

Stemlocaties

In de gemeente Hoogeveen zijn 34 stemlokalen. Op Waar is mijn stemlokaal kunt u alle stembureau’s vinden op een handige map, maar we hebben ze alvast voor u opgezocht.

Wat gaat u stemmen?

Weet u al wat u gaat stemmen, of heeft u nog geen flauw idee? Kieskompas kan u een idee geven welke politieke partijen het best bij uw visie aansluiten, op basis van de meest overeenkomende antwoorden op de gestelde vragen. Ideaal wanneer u nog geen heldere keuze heeft gemaakt of zich nog even verder wilt inlezen in de standpunten van de betrokken partijen.

Promotie van de partijen

Enkele politieke partijen hebben promotiemateriaal gemaakt en toegezonden. Zo krijgt u samen met de uitkomst van het Kieskompas een helder beeld van de standpunten van de partijen waarop u de aanstaande verkiezingen kunt stemmen.

Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

 

Politieke partijen die graag een filmpje of klein bericht (max. 200 woorden) hier willen plaatsen, neemt u contact op via office@regionieuwshoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord