Sidokwan tevreden met resultaat in België

Tongeren, België. Zondag heeft Sidokwan bij onze zuiderburen driemaal goud, driemaal zilver en driemaal brons bij elkaar gevochten op het internationale taekwondo Challege Cup. Met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Italië, Denemarken, Portugal, Ierland, Israël en gastland België waren de velden sterk bezet.

De poules waren voor de jeugd anders ingedeeld dan wij in Nederland gewend waren, dat had tot gevolg dat enkele spelers in zware en grote poules uitkwamen. Daar was een bewuste keus van ons waardoor onze jeugd nieuwe ervaring op kon doen. Aspirant Miguel Molenaar zat vanaf het begin goed in het gevecht. Miguel won tot driemaal toe voordat hij in de finale kwam. Zijn partijen won hij ook met ruim puntenverschil, 16-2, 14-2 en 14-7. Zijn finalepartij verliep moeizamer, misschien speelde de zenuwen een rol maar de scores bleven uit. Aan het eind was de stand gelijk waardoor er een extra ronde moest komen die met een minpunt voor Miguel begon. Miguel maakte een onreglementaire techniek naar het hoofd. Gelukkig scoorde Miguel direct daarna met een lichaamstreffer en won hiermee goud. Bij de cadetten behaalde Ines Bengrad goud en was zij in de gewichtsklasse tot 51 kg de sterkste. Ines moest vol aan de bak om in de finale te komen, Ines won haar partijen met 6-0 en 22-2 en ook in de finale gaf de Hoogeveense vol gas. Ze scoorde veel met achterwaartse traptechnieken en won goud met 7 tegen 5. Teamgenoot Lieke Heling vocht haar finale partij tegen Italië. Dit deed zij in de hogere A-categorie. Haar tegenstandster liet duidelijk zien dat zij de ervarende vechter was. Lieke kon de eerste ronde goed meekomen en liep het gevecht nog gelijk op. In de tweede ronde was het alleen maar de Italiaanse die scoorde. Lieke probeerde verschillende aanvallen maar kwamen de scores helaas voor haar niet door. Lieke won zilver met uitslag 7 tegen 27. Overige uitslagen jeugd Sidokwan: Robin Westerlaan verliest in A categorie kwartfinale met 7 tegen 8. Delano Zuidema wint met 6-5 en verliest de kwartfinale na 12 tegen 12 de golden point ronde. Djayden Zuidema wint met 13-4, 22-17 en verliest kwart finale met 1-4. Ondanks verlies waren begeleiders van Sidokwan tevreden over de prestaties. Uiteindelijk gaat het om veel partijen draaien en dat is gelukt in België.

In de middag kwamen de junioren en senioren op de mat. En daar deed Sidokwan met 1x goud en zilver en 2x brons het goed. Senior Brian Prent startte zijn gevecht spectaculair met een gesprongen traptechniek naar het hoofd van Bilal Ipek, 3 punten. Toon is gezet. Prent vocht twee rondes lang aanvallend en agressief. Ipek kwam hierdoor niet in zijn spel en het zelfvertrouwen van Brian groeide. De gevarieerde trap technieken zorgde uiteindelijk voor een vroegtijdige winst van 29-9. Goud voor Brian Prent. Broer Kevin Prent kon in Tongeren niet op de mat verschijnen omdat hij in de laatste training een lies blessure opliep. Broer en zus Kloppenberg vochten wel. Kim Kloppenberg won haar halve-finale sterk met 8 tegen 6. In de finale was de Deense Rebekka te sterk. Kim kon niet goed bij haar komen omdat de Deense erg scherp stond te vechten en goede scores maken. Een maatje te groot, een ervaring rijker en dan is zilver een goed resultaat. Zilver was er ook voor Maaike Smit die haar finale verloor van de sterke Francisca Poll. Chris Kloppenberg verloor zijn eerste junioren partij met 2 tegen 22. Maurice Hof kwam met 5 – 13 ook niet verder dan de kwart-finale. Damian van Duivenbode zat goed in het gevecht maar door een korte concentratie verlies verloor Damian zijn kans op de finale en moest met 3-6 genoegen nemen met brons. Lotte Kat behaalde ook brons omdat zij de halve finale verloor met 7-19.