Sport

Wethouder Giethoorn geeft startsein voor de 7e Weidebliktocht

Hoogeveen – Op zaterdagmorgen 9 maart zal wethouder Erik Giethoorn om 8.00 uur het startsignaal geven voor de 7e Weidebliktocht. Deze wandeltocht heeft inmiddels een vaste schare wandelaars aan zich weten te binden die uit alle delen van het land komen.

Op basis van de voorgaande jaren verwacht de organisatie tussen de 500 en 600 deelnemers, maar wanneer het er meer worden dan is de organisatie daarop voorbereid. Naar aanleiding van reacties van de vorige wandeltochten heeft de organisatie besloten om de 5km route te laten vervallen en die te vervangen door een 15 km route. Alle routes gaan dit jaar richting Echten en lopen voor een deel over de bospaden. De stempelposten en rustpunten zijn bij de Olde Karke in Echten en de locatie het Bovenveen. Op enkele plaatsen zullen versnaperingen worden uitgedeeld die door sponsors ter beschikking worden gesteld.
De deelnamekosten bedragen € 5,00. Leden van wijkvereniging De Weide en van de KWBN krijgen € 1,00 korting

Achtergrond:
Wijkvereniging De Weide is dit jaar 45 jaar actief in de wijk De Weide in Hoogeveen en ongeveer 950 huishoudens zijn lid van de vereniging.
De vereniging legt zich toe op het organiseren van activiteiten voor de bewoners van de wijk en een van die activiteiten is het organiseren van een wandeltocht in het voorjaar en een in het najaar. Het is echter gebleken dat de belangstelling van buiten Hoogeveen veel groter is dan van mensen uit Hoogeveen zelf. En nu is het meer een evenement geworden dat Hoogeveen als wandelgemeente op de kaart zet. De wandeltocht is ook opgenomen in het landelijk wandelboekje van de KWBN.

Programma wandeltocht
Zaterdag 9 maart
7.45 uur Aankomst wethouder Erik Giethoorn
7.55 uur Toespraak door wethouders Erik Giethoorn
8.00 uur Startsein bij voordeur wijkgebouw
8.00-10.00 startperiode 30 en 40 km
8.30-12.00 startperiode 15 en 20 km
8.30-13.00 startperiode 10 km
16.00 sluiting controleposten
17.00 sluiting finish in wijkgebouw

Geef een reactie