Open dag Isala 16 maart: apps, eHealth, techniek en werken in de zorg

Zaterdag 16 maart is dé kans om kennis te maken met Isala. Dan opent het ziekenhuis de deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Het programma van deze open dag staat in het teken van eHealth, apps, techniek en werken in de zorg. Via een route door het hoofdgebouw in Zwolle is het mogelijk een bezoek te brengen aan zes interessante ‘Pleinen’. Geïnteresseerden kunnen gratis toegangskaarten bestellen voor een bepaald tijdsblok via www.isala.nl/opendag Daarmee wordt het bezoek gespreid en wordt het nooit te druk. Voor een optimale beleving wordt bezoekers aangeraden om hun mobiele telefoon mee te nemen inclusief een headsetje.

App plein
Op het App plein is te zien welke apps Isala zelf of samen met andere organisaties heeft ontwikkeld. Waarom is de app ontwikkeld, wat kan de app, en waarin ondersteunt de app de patiënt. Apps die voorbij komen zijn: Zwanger worden app, Voeding app en de Beweeg app. Maar ook apps die achter de schermen gebruikt worden, zijn te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Tellijst app die ingezet wordt op de operatiekamer.

Hightech plein
Isala biedt ook zeer specialistische zorg. Daar komt heel veel techniek bij kijken. Op dit plein staan enkele technische hoogstandjes. Er zijn demonstraties met de operatierobot, de hartlongmachine, en er staat een opstelling van een intensive care verpleegkamer. De neonatale intensive care laat zien hoe het koelen bij baby’s werkt die een moeilijke start hebben bij hun geboorte.

Werken met zorg plein
Isala biedt zorg aan duizenden patiënten. Dat doen we met de inzet van collega’s die zich veelal gespecialiseerd hebben. Dit plein geeft een goed beeld van werken in het ziekenhuis en het volgen van een opleiding in de zorg. Niet werkzoekend maar gewoon nieuwsgierig? Dan is dit plein ook heel geschikt! Kom meer te weten over allerlei beroepen in de ziekenhuiszorg.

eHealth en Connected care plein
De trend is dat we steeds meer ziekenhuiszorg naar huis verplaatsen. Op het eHealth en Connected care plein komen bezoekers terecht in vier huiskamers en een slaapkamer! We laten zien hoe COPD-patiënten, zwangeren, slechte slapers, chemotherapie- en hartpatiënten thuis zorg krijgen.

Feel good plein
Isala probeert regelmatig bijzondere momenten voor patiënten te creëren, zoals muziekoptredens en spiderman-glazenwassers. Op dit plein staan ook het Ronald McDonaldhuis, en IntermeZZo Nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten.

Radiotherapie plein
Tijdens deze open dag bieden we de unieke kans om rond te kijken op de afdeling Radiotherapie. Veel van onze kankerpatiënten komen hier voor bestraling. Het is mogelijk om een ruimte te bezoeken waar bestralingsapparatuur staat.

Meer informatie over de open dag: www.isala.nl/opendag

Deel dit bericht!

Geef een antwoord