HZVV VR1 zaterdag op bezoek bij directe concurrent ZVV ’56

Hoogeveen – in de strijd om de vierde plaats moest HZVV VR1 zaterdag op bezoek bij directe concurrent ZVV ’56 in Apeldoorn. HZVV begon slap en ongemotiveerd aan de wedstrijd en binnen vijf minuten kreeg de thuisploeg drie goede mogelijkheden op een doelpunt, maar gelukkig voor HZVV was keepster Linda Jansen deze middag in topvorm en niet voor het laatst deze wedstrijd hield ze de thuisploeg van scoren af.

Na tien minuten was HZVV voor het eerst dreigend maar helaas voor de rood-witten ging de inzet van Gulnaz Yildirim, die door Maria de Lima goed werd aangespeeld, net naast het doel.Na deze korte opleving zakte HZVV weer terug naar een bedenkelijk niveau, maar de rood-witte verdediging wist ZVV vooralsnog van scoren af te houden onder leiding van Jansen en van uitblinker Luna Schonewille. In de 23e minuut ging het dan toch fout. Balverlies op het middenveld gaf de spits van de thuisploeg de kans om op het HZVV doel af te gaan en dit keer was keepster Jansen kansloos waardoor de 1-0 op het scorebord kwam.HZVV probeerde hierna de aanval weer te zoeken maar zonder resultaat waardoor de voorsprong van 1-0 voor de thuisploeg bleef staan tot aan de rust.

De eerste minuten na de rust liet hetzelfde beeld zien als het eind van de eerste waardoor Linda Jansen al in de 47e minuut redding moest brengen op een afstandsschot en direct daarna moest ze de bal voor de inlopende spits weg tikken.Na een kwartier in de kwam er eindelijk een ommekeer en begon HZVV te combineren waardoor het gevaarlijk kon worden. Was het eerst Cheyene Maulany die na een pass van Verena Jager gestopt werd door de ZVV keepster, kort daarna wist Maulany na een actie aan de zijlijn met haar uitstekende voorzet Maria de Lima te vinden die met een uitstekende kopbal de 1-1 liet aantekenen. De laatste tien minuten was het weer ZVV dat de aanval zocht maar weer was het Jansen die de bal tegenhield. Twee minuten in blessuretijd liet ook de keepster van ZVV nogmaals zien hoe goed ze was op een inzet van Yildirim en nog drie minuten later kon ze ook voorkomen dan Martine Weinans de bal in het doel kreeg waardoor de wedstrijd een 1-1 eindstand kreeg, gezien het verloop een terechte uitslag. HZVV blijft hierdoor op de vierde plaats staan.