Ruime overwinning HHV

Hollandscheveld – De selectie van HHV trad afgelopen zaterdag aan tegen Elburg. Voor aanvang van de wedstrijd had het eerste team van Elburg zeven punten binnen weten te halen in poule 2C. Het eerste team van HHV wist in deze poule voor aanvang van de wedstrijd al dertien punten binnen te halen en zit daarmee de koplopers Udiros en DTG op de hielen.

Het vlaggenschip begon de wedstrijd met in de aanval Jarno Hein, Stef Zwartscholten die de geblesseerde Arjan Schuring verving, Mandy Schuring en Janique Zomer. In de verdediging mochten Corneel Kikkert, Fabian Smit, Lisa Pekel en Sanne Schiphof beginnen. De wedstrijd had een moeizame start met een aantal aanvallen van HHV die niet naar wens verliepen en waar dan ook geen doelpunten uit kwamen. Voor Elburg gold hetzelfde, ook zij wisten niet direct de korf te vinden. Het was HHV die het eerst een doelpunt mocht aantekenen op het scorebord. De eerste helft werd er weinig ruimte gegeven door de teams aan elkaar. Elburg wist echter net iets vaker de korf te vinden. Na twintig minuten spelen resulteerde dit in 3-5 in het voordeel van de Elburgers. HHV wist, met nog tien minuten te spelen in de eerste helft, weer grip te krijgen op de wedstrijd. Zij konden de achterstand ombuigen in een voorsprong van twee punten (10-8).
In de rust werd er door trainer/coach Gerben Koens gezegd dat de HHV-ers het spel van de laatste tien minuten door moesten zetten. Ook werd benadrukt dat de Elburgers nog niet op zouden geven en dat de HHV-ers nog hard moesten werken voor de winst.
Zoals opgedragen probeerde HHV haar voorsprong op Elburg te vergroten, met succes. Na tien minuten spelen was de stand 14-10 in het voordeel van de Hollandschevelders. Vanaf dat moment wist HHV dat de wedstrijd in hun voordeel beslist zou gaan worden. Elburg kon geen grip meer krijgen op de wedstrijd. HHV wist, door goed opgezette aanvallen en uitstekend verdedigend werk, de voorsprong uit te breiden naar een stand van 21-11. Elburg wist toen nog twee keer de korf te vinden voordat scheidsrechter de heer De Vries de wedstrijd af floot (21-13).
Het tweede team van HHV speelde tegen Elburg 2. Bij aanvang van deze wedstrijd hadden beide teams zes punten weten te behalen waardoor zij op een gedeelde een na laatste plaats stonden. Het was voor beide teams dan ook zaak om de wedstrijd tegen hun directe degradatieconcurrent te winnen. Het was HHV die aan het langste eind trok, scheidsrechter de heer Beekman floot de wedstrijd af met een stand van 16-14 in het voordeel van de HHV-ers.