Elko na rust onderuit bij Oranje Zwart

ZWOLLE – Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Een cruciaal duel voor de formatie van trainer/coach Johan van Tilburg waarin de promotiebelangen voorop stonden. Het was voor Elko de uitgelezen mogelijkheid om definitief afstand te nemen van Oranje Zwart op de ranglijst. Daarentegen lag er voor de thuisploeg de mogelijkheid om aan te haken in de strijd om promotie naar de 2e klasse, maar daarvoor moest het wel uit een ander vaatje tappen dan het voorgaande wedstrijd had gedaan. Oranje Zwart verloor namelijk tweemaal op rij waardoor het achterhaakte op concurrenten Elko en Sparta (Ze). Elko verkeerde in goede vorm en ging op jacht naar haar vijfde zege op rij. Deze twee belangen zorgden voor een aantrekkelijk affiche in speelronde 9. Beide teams gingen rusten bij 11-11 gelijke stand. Na rust slaagde Oranje Zwart erin haar missie te voltooien en legde het Elko over de knie: 28-20.

Door Michel Otten

Trainer/coach Johan van Tilburg kon beschikken over zijn basisacht. Hier maakte hij ook gebruik van door in de aanval te starten met Leroy Otten, Peter Kroezen, Heidi Blokzijl en Alien Veld. Het verdedigingsvak werd gevormd door Hendri Kerssies, Michel Otten, Margreet Koster en Nienke Veld.

Oranje Zwart nam het voortouw in de ZBC-hal. Met zuivere schoten en veel energie stond het binnen no-time 4-0. Dit was voor Elko de aanleiding om een tandje bij te zetten. Dit leverde harde, maar faire duels op. De stand bleef echter in het voordeel van de Zwollenaren. Echter, kwamen de Elimmers bij 6-5 langszij via een afstandsschot: 6-6. Na de 6-6 kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong: 7-9. Een snel antwoord van de thuisploeg zorgde voor een gelijke stand: 9-9. Beide teams zochten de kleedkamer op bij 11-11. Kenmerkend voor de eerste helft was de energie die in de wedstrijd werd gelegd door Oranje Zwart en Elko.

Na rust nam Elko het heft in handen en wist het direct de 11-12 op het scorebord te zetten. Nadat de thuisploeg weer langszij kwam, zorgde een afstandsschot voor de 15-16. Hierna kantelde het spelbeeld in de wedstrijd. Oranje Zwart ging scherper afronden en wist het laatste kwartier bijna alle kansen te verzilveren. Elko keek hierdoor tegen een 20-16 achterstand aan. De 21-18 was voor de Elimmers nog een aanknopingspunt om terug te komen in de wedstrijd, maar dit werd direct afgeslagen. In de laatste 5 minuten gingen de Zwollenaren vrijuit spelen met als gevolg dat de scores in hoog tempo volgden. Hierdoor viel de score wat geflatteerd uit, al was de zege op basis van de tweede helft verdiend te noemen. Scheidsrechter Schreuder floot af bij 28-20.

Een nederlaag met perspectief voor de Elimse equipe. Doordat concurrent Sparta (Ze) in eigen huis verloor, heeft Elko haar promotiekansen nog in eigen hand. Op dit moment zijn er 3 koplopers: Sparta (Ze), Oranje Zwart en Elko. Zaterdag 16 maart speelt Elko thuis tegen Sparta (Ze) 1 in sporthal de Brug om 17.00 uur. Alle support is van harte welkom.