Meiden in actie voor World Servants

Hollandscheveld: Kristy  Annelien, Ciska, Maaike en Jeanet gaan met World Servants actiegroep Hoogeveen werken aan verandering in Malawi, Katawa. 

De meiden gaan samen met een groep mensen van actiegroep Hoogeveen naar Katawa, dat is een plek in Malawi, bouwen aan twee schoollokalen, 4 latrines en een Girls Changingroom. (waar meisjes zich kunnen verschonen tijdens hun periode) en als er nog tijd voor is beginnen ze met het bouwen van een leraren woning. Dit alles zodat kinderen vaker en langer naar school kunnen en de hygiëne verbeterd.

In Katawa zitten 490 kinderen op de basisschool, deze bestaat uit 4 klaslokalen, hierdoor krijgt de helft van de leerlingen buiten les of onder een afdak van riet, de kinderen kunnen zich buiten minder goed concentreren en als hete regent kunnen de lessen niet doorgaan, van af 1 november begint de regenperiode dus dan is er vaker geen dan wel les. Met de komst van 2 nieuwe klaslokalen verbetert de leeromstandigheid dus danig.

Om ons project voor een groot deel financieel voor elkaar te krijgen doen ze dit jaar diverse acties, Met hun eigen groepje maar ook met actiegroep Hoogeveen zo was er met kerst een kerststollenactie en afgelopen januari hebben ze met z’n allen heel, veel dekens gewassen. In Hollandscheveld hebben ze gestaan op de Moonlightshopping en de Kerstmarkt in Nieuw Moscou.

Komende acties 

  • Om nog meer geld in te zamelen zijn er Paasworkshops aan de Boeten 25 in Hollandscheveld op 27 &28 maart, 3&4 april en 10&11 april, deze beginnen om half acht s ’avonds inclusief een kop koffie en een plak cake. Er is
  • in de week na de meivakantie een sponsorloop bij basisschool hetMozaiek, door de leerlingen.
  • 10 mei is er de ladiesnight in Hollandscheveld dan verkopen de meiden weer lekkere cakes, krenten broden (deze kunt u ook bestellen via telefoonnr. 06 50 127 078 dan staan ze s ’avonds voor u klaar).
  • 12 mei hebben is er een dienst in de gereformeerde kerk die begint om tien uur met medewerking van Just for You. Waarin we ook onze motivatie gaan vertellen.
  • En last but not least, een bingo met superprijzen op 31 mei in gasterij de Eikenhof. Een klein tipje van de sluier van de te winnen prijzen: Overnachting in b&b de Veldeling, pedicurebehandeling bij medisch pedicure Rian Krikken, lekker eten bij de Eikenhof, een hightea voor 4 personen in ’t Warkhuus.

Ook kunt u de meiden sponseren door te gaan naar World Servants actiegroep Hoogeveen volwassenen, dan komen onze namen en foto’s in beeld dan kunt u naar een persoonlijke pagina van iemand gaan maar u kunt de groep ook sponseren. bron: Puur Hollandscheveld

Deel dit bericht!

Geef een antwoord