West of Eden. Foto: Wikepedia
Amusement

Ingezonden recensie West of Eden in De Tamboer

Hoogeveen – Afgelopen donderdag avond was de Tamboer Passagezaal gevuld met Ierse Folk liefhebbers voor een concert van West of Eden. Ze kwamen zeker aan hun trekken. Deze Zweedse groep die al ruim 20 jaar in diverse landen hun Iers/Schots/Zweedse muziek brengt gaf voor de pauze een overzicht van de diversiteit van hun kunnen.

Eigen werk werd afgewisseld met traditionele songs waarbij zangers Martin en Jenny eigenlijk geen ondersteuning nodig waren bij hun harmonieuze samenzang. Dat Jenny ook nog als een Ierse kan dansen, daar gaf ze vlak voor de pauze op de smalle voorkant van het toneel een voorbeeld van. De toeschouwers hadden al verbaasd gekeken toen ze zich ineens achter de microfoon ontdeed van haar laarzen.
De boomlange violist draaide zich letterlijk in bochten over het toneel en bezorgde buiten zijn loepzuivere snarenmuziek voor een kijkgenoegen wat zijn inzet betrof. De ritme sectie werd door een afwisselende bodhran( Ierse trommel) , contrabas en een uitgebreid drumstel verzorgd.
Martin gaf voor de pauze aan dat het na de pauze nog beter werd. Ik moet hem hierin gelijk geven. De lieflijke stem van Jenny Schaub, haar accordeon en fluitspel , waren inmiddels dermate opgewarmd , zodat de enthousiaste zaal met haar meezong en klapte. Een op het toilet van de veerboot geschreven eigen song werd met dermate gevoel naar voren gebracht dat menigeen eigenlijk beaamde wat Martin verwoordde, “ Ik moet vaker op het toilet zitten”.

De Tamboer/Podium begint in het Noorden de naam te krijgen een schouwburg met folk en vooral Iers/Schotse muziek te zijn. Niet alleen is er in september het drukbezochte Ierse Festival ook gedurende het jaar worden diverse topbands gecontracteerd. In maart (22ste ) komt bv nog de band Rapalje naar het Podium met hun Celtic Folk Night.

West of Eden. Foto: Wikepedia

Recensie: Berend Heringa.

 

Geef een reactie