Win alleen vandaag nog kaartjes voor Singer-Songwriter festival voor Zaterdag

Hoogeveen – Samen met De Tamboer Hoogeveen mag Regionieuws Hoogeveen.nl drie keer twee vrijkaartjes weg geven. Geef antwoord op de vraag hieronder en maak kans op twee kaartjes voor Singer-songwriter festival  aanstaande zaterdag in De Tamboer 

 

Geef antwoord op onderstaande vraag:
Wanneer was de eerste editie van het Singer-songwriter festival in De Tamboer? 

Mail het antwoord naar redactie@regionieuwshoogeveen.nl en vermeld het volgende:

1. Het juiste antwoord.
2. Naam en adres gegevens.
3. Geboortedatum.
4. Het email adres.

De prijswinnaars worden vrijdag 1 maart rond 12 uur op onze site bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

genieten van de beste singer-songwriters in de tamboer

 

Nieuw: Drents talent Daisy

 

Hoogeveen – Zaterdag 2 maart spelen Stephanie Struijk, Anne Soldaat & Yorick van Norden, Roos Blufpand en Bjarke Ramsing op het Singer-songwriter Festival in De Tamboer. Nieuw op het affiche is Daisy, oftewel de achttienjarige Madelief Gal uit De Wijk. Ze begon al op vijftienjarige leeftijd met het schrijven van liedjes, won in 2017 de Drentse Kunstbende en Popsport Drenthe. Ook is zij één van de singer-songwriters die mee doet aan het talentontwikkelingstraject Hit The North, waarbij ze begeleiding krijgt van professionele muzikanten en optrad op Eurosonic Noorderslag in januari. In De Tamboer speelt Daisy tijdens de pauze liedjes in het Café. Het Singer-songwriter Festival wordt voor de zevende keer georganiseerd in Theater De Tamboer. In een ontspannen, intieme sfeer vinden er afwisselend optredens plaats in de Forumfoyer en Passagezaal.

Stephanie Struijk: Liedjes van een ander

Eind januari verscheen er een nieuwe EP van Stephanie Struijk, genaamd Liedjes van een ander. Het idee hiervoor ontstond toen Stephanie op NPO Radio 2 een cover van Rowwen Hèze’s De Peel in Brand vertolkte en ze hier ontzettend veel positieve reacties voor ontving. “Ik kreeg zoveel leuke reacties op die cover, dat het me een tof idee leek om een EP te maken met Nederlandstalige liedjes die mij geïnspireerd hebben. Het zijn songs die ik al sinds mijn jeugd ken, zoals het liedje van Rowwen Hèze, en liedjes die ik al eens vaker live heb gespeeld, zoals Verlegen van Bram Vermeulen en Verliefd van Skik. Ik wilde het graag klein opnemen, in een knusse studio met alleen piano of gitaar,” aldus Stephanie.
Stephanie bracht tot nu toe vijf studio-albums uit. Haar Engelstalige debuutalbum ‘Away From Here’, toen nog onder de naam Stevie Ann kwam uit toen ze 19 jaar was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan 50.000 verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde op festivals als Pinkpop en Concert at SEA.

 

De unsung heroes van Anne Soldaat en Yorick van Norden

Yorick van Norden verraste vorig jaar op het Singer-songwriter Festival vele bezoekers en werd met een daverend applaus beloond. Dit jaar komt hij op veelvuldig verzoek terug: samen met Anne Soldaat! Yorick van Norden bracht in 2015 zijn alom geprezen debuut Happy Hunting Ground uit en werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. In 2018 volgde zijn opvolger The Jester. Anne Soldaat bracht in 2015 zijn vierde soloalbum uit: Talks Little, Kills Many. Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.
De twee schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek. “Anne en ik laten zowel elkaar als het publiek kennis maken met elkanders werk en de vergeten juwelen van onze ‘unsung heroes’. Helden die als nadelig gevolg van canonisering van de popmuziekgeschiedenis nogal eens over het hoofd worden gezien,” aldus Yorick.  En dat is ook wat ze in De Tamboer zullen doen, natuurlijk aangevuld met eigen werk. Het zijn in elk geval altijd ‘liedjes met een verhaal’.

 

Roos Blufpand

Volgens Roos liggen liedjes overal voor het oprapen. Niet zo gek dus dat zij in 2011 besloot om het theater in te duiken en vanachter haar piano te bezingen wat ze allemaal oppikt en meemaakt. Begin februari presenteerde ze in TivoliVredenburg haar nieuwe album Kleed me uit. Met indringende teksten op beats en grooves, synths en diepe bassen, laat Roos zien wie ze nu is. Haar sprankelende stem wordt omlijst door duistere elektronische soundscapes. Ze is duidelijk geïnspireerd door onder meer de eigenzinnige Bjork en powerwoman Fever Ray. Roos neemt het publiek mee in haar wereld. Roos = Roos, dat is niet uit te leggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren.

 

Bjarke Ramsing
Bjarke is een Deense folk muzikant, die momenteel veel vanuit Nederland opereert. Zijn (muzikale) opvoeding ligt echter in het zuiden van Denemarken, waar hij kennis maakte met roots, blues en folk. En dat hoor je terug in zijn bezielende muziek. Met zijn akoestische gitaar maakt Bjarke bloedmooie liedjes die je vastgrijpen en niet meer loslaten. Hij speelde onder andere op Lets Get Lost 2016, tijdens de Popronde 2017 en in de Melkweg. Op het Singer-songwriter Festival neemt hij drie muzikanten mee, die hem muzikaal begeleiden op bas, viool en percussie.

Kaarten zijn met voorverkoopvoordeel te reserveren via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer. 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord